Mannaert duidt beste speler bij Club Brugge aan: "Met of zonder hem..."

Mannaert duidt beste speler bij Club Brugge aan:
Zaterdag 14 april 2018 - 20:44   I  

Club Brugge teert dit seizoen niet langer op de flitsen van José Izquierdo. Neen, trainer Ivan Leko maakte van blauw-zwart een geoliede machine en het gevaar kan werkelijk van overal komen. Al ziet CEO Vincent Mannaert toch één speler die veel bepaalt bij het huidige Club Brugge.

En dan denkt Mannaert niet aan Hans Vanaken of Ruud Vormer, maar wel aan... Anthony Limbombe. De Congolese Belg is een aanvallend ingestelde vleugelverdediger geworden die de hele flank voor zijn rekening neemt. Het leverde Limbombe zelfs al een cap bij de Rode Duivels op.

"Geen enkele andere ploeg heeft zoveel verschillende doelpuntenmakers als Club. Maar ik geef je gelijk: Diaby had áltijd moeten scoren in Gent. Weet je wat het ook is? Met of zonder Limbombe maakt een groot verschil", zegt Mannaert tijdens een gesprek met Marc Degryse in Het Laatste Nieuws.

"Limbombe heeft een één-tegen-éénactie - zowel buitenom als binnendoor - waarmee hij ruimte creëert voor andere jongens. Limbombe bepaalt voor een stuk ons aanvalsspel. Ik ben blij dat zijn afwezigheid zich heeft beperkt tot één wedstrijd - die in Gent", voegt Mannaert er nog aan toe.

Poll: Wie is de belangrijkste speler bij Club Brugge?

TAGS  I  Limbombe  I   Club Brugge  I   Mannaert

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024