Gaat Jonas De Roeck onmiddellijk bij deze JPL-club aan de slag?

Gaat Jonas De Roeck onmiddellijk bij deze JPL-club aan de slag?
Vrijdag 20 april 2018 - 17:00   I  

STVV kondigde vrijdagvoormiddag via zijn officiële kanalen aan dat het na afloop van het huidige seizoen een punt zet achter de samenwerking met trainer Jonas De Roeck. Wie weet hoeft de 38-jarige Belg niet lang te wachten op een nieuwe jobaanbieding...

De Roeck ging pas aan het begin van dit seizoen op Stayen aan de slag, maar wordt nu dus alweer aan de kant geschoven. Het was al een tijdje duidelijk dat de positie van De Roeck ter discussie stond. Sinds de overname door het Japanse bedrijf DMM.com wankelde de stoel van de jonge trainer meer en meer.

De Japanse overnemers plaatsten met Takayuki Tateishi een nieuwe manager op Stayen en die zou graag zelf een trainer aanstellen. Bovendien zijn de nieuwe bazen van De Kanaries niet helemaal tevreden met de sportieve prestaties van de club. En dat kost De Roeck aan het einde van het seizoen dus zijn kop.

Waasland-Beveren?

In eerste instantie focust De Roeck zich op de resterende matchen in play-off 2 met STVV, maar ondertussen zal hij zich toch ook al even bezinnen over waar hij zijn carrière wil verderzetten. Waasland-Beveren is mogelijk een optie voor de gewezen verdediger. Op de Freethiel twijfelen ze of Sven Vermant wel de juiste man op de juiste plaats is. De opvolger van Philippe Clement kan niet overtuigen en zou volgens sommige bronnen binnenkort al aan de kant geschoven worden.

Dat De Roeck met jonge talenten wil en durft te werken, spreekt alvast in zijn voordeel. Bij Waasland-Beveren staan ze erom bekend jonge Belgen in hun verhaal te willen betrekken. De Roeck zou in dat geval een betere match kunnen zijn dan Vermant.

Poll: Verdient De Roeck een nieuwe kans bij een andere eersteklasser?

TAGS  I  De Roeck  I   STVV  I   Waasland-Beveren  I   Vermant

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024