Dury stelt gigantisch probleem in JPL vast: "Kan het niet geloven"

Dury stelt gigantisch probleem in JPL vast:
Maandag 28 mei 2018 - 09:28   I  

De Jupiler Pro League anno 2017-2018 behoort volledig tot het verleden. KRC Genk ging zondagavond met het allerlaatste Europese ticket aan de haal, terwijl Zulte Waregem verweesd achterbleef. De ploeg van Francky Dury wandelde door play-off 2, maar gaf in de Luminus Arena niet thuis.

Dury kwam na het laatste fluitsignaal met een duidelijke conclusie naar buiten. "We hebben (in play-off 2, nvdr.) gespeeld tegen ploegen die failliet gingen, andere die met de juniors speelden: het niveau is te laag om competitief te kunnen zijn in een match die er toe doet", merkte de oefenmeester van Essevee op.

Toch wilde Dury ook meteen benadrukken dat Genk overduidelijk de betere ploeg was. "Wij waren de beste van play-off 2. Genk was vijfde in play-off 1. En vandaag had het wel 8-0 kunnen worden. Dat is duidelijk, denk ik." (lacht)

"De realiteit is: wij zijn te goed voor play-off 2, maar niet goed genoeg voor play-off 1. Dat wordt een groot werkpunt voor volgend seizoen. (blaast) Maar heb je Genk gezien? Ik kan niet geloven dat er viér ploegen in België beter zijn."

Poll: Is het niveau in play-off 2 te laag?

TAGS  I  Dury  I  Zulte Waregem  I  RC Genk

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024