Dury slaat nagel op de kop met analyse Rode Duivels: "Ik dacht: 'Nondedju'"

Dury slaat nagel op de kop met analyse Rode Duivels:
Donderdag 07 juni 2018 - 08:41   I  

Ook oefenwedstrijd nummer twee in aanloop naar het WK in Rusland is achter de rug. De Rode Duivels wonnen met 3-0 van Egypte en na het laatste fluitsignaal waren zowat alle internationals tevreden met het resultaat. Francky Dury, trainer van Zulte Waregem, volgde de wedstrijd en heeft zo zijn bedenkingen.

"Ik heb een goeie eerste helft gezien, maar we moesten het wel hebben van de individuele klasse van Eden Hazard", zegt Dury bij Sporza. "Ik zou graag ook een paar andere jongens zien opstaan. Kevin De Bruyne zou toch wat meer mogen brengen."

"Maar ik heb er nog altijd een goed gevoel bij en ik denk dat de bondscoach ook tevreden zal zijn", gaat de ervaren trainer verder. "Toch mogen we de details niet uit het oog verliezen. We krijgen 8 à 9 corners, maar die worden ondanks onze gestalte allemaal (te) kort gegeven. We moeten nog meer druk zetten.  En ik verwacht dat we met onze enkele flanken ook in de problemen komen in de topmatchen."

"Ik dacht: 'Nondedju, als dat tegen Duitsland, Frankrijk of Engeland zou zijn...'"

"De Egyptenaren kregen bovendien enkele kansen, waarvan ik dacht: nondedju, als dat tegen Duitsland, Frankrijk of Engeland zou zijn...", slaat Dury de nagel op de kop met zijn analyse. Toch blijft de coach van Zulte Waregem ook positief. "Ik denk dat we algemeen beschouwd wel op schema zitten. Ik zie vertrouwen, ik zie dat we groeien."

Tot slot hoopt Dury dat de nationale ploeg tegen Costa Rica eens vol op het gaspedaal gaat staan. "Graag zou ik de Rode Duivels volgende maandag tegen Costa Rica wel zien doorduwen. Je moet niet wachten tot de 91e minuut om een derde goal te maken. We hébben talent, we hébben spelers die het verschil kunnen maken."

Poll: Ben jij het eens met de analyse van Dury?

TAGS  I  Dury  I  Zulte Waregem  I  Rode Duivels  I  Martinez

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024