Lokeren is het beu en zet Tom De Sutter bij het huisvuil

Lokeren is het beu en zet Tom De Sutter bij het huisvuil
Donderdag 07 juni 2018 - 10:41   I  

Sporting Lokeren rekent niet meer op Tom De Sutter (32). De ervaren spits past niet meer in de plannen van trainer Peter Maes en heeft van de clubleiding zelfs al te horen gekregen dat hij andere oorden mag opzoeken. Het is geen verrassing, maar De Sutter is nu écht wel bij het huisvuil gezet door zijn huidige werkgever.

De statistieken van De Sutter waren dit seizoen niet bepaald om over naar huis te schrijven. De targetman kwam dertig keer in actie, maar vond amper twee keer de weg naar doel. Akkoord, op Daknam wordt De Sutter niet bepaald op zijn kwaliteiten uitgespeeld, maar twee doelpunten? Dat is wel érg pover.

Bij Lokeren zijn ze het dan ook beu en hebben ze ondertussen al aan De Sutter laten weten dat hij met ingang van volgend seizoen niet meer in de plannen van de club past. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Dik contract

De Sutter mag, ondanks een doorlopend contract tot de zomer van 2019, uitkijken naar een nieuwe werkgever. Over de transfersom zullen ze overigens niet moeilijk doen bij Lokeren. Omdat het loon van De Sutter - hij zou de best betaalde speler op Daknam zijn - zwaar op de begroting weegt, is de clubleiding bereid om de spits goedkoop te laten gaan.

Didier Frenay, de manager van De Sutter, reageert in de krant op het nieuws. "Over de financiële voorwaarden van een vertrek is er nog niet gesproken”, zegt Frenay. “Het wordt vooral zaak om een club te vinden die Tom wil en tegelijkertijd een club waar Tom ook naartoe wil. Op welk niveau dat is, zien we wel.”

Poll: Is Tom De Sutter nog goed genoeg voor de Jupiler Pro League?

TAGS  I  De Sutter  I  Lokeren  I  Club Brugge  I  Anderlecht

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024