Club Brugge en Genk met getrokken messen tegenover elkaar

Club Brugge en Genk met getrokken messen tegenover elkaar
Zaterdag 22 mei 2021 - 21:30   I   door Redactie

Zondagavond staan met Club Brugge en KRC Genk de twee beste ploegen van de Jupiler Pro League tegenover elkaar. Maar staat er op het veld niets meer op het spel, dan wordt er naast het veld wel nog een strijd uitgevochten.

Want bij monde van CEO Vincent Mannaert wil Club Brugge komaf maken met de play-offs, zeker die met zes ploegen. Terwijl KRC Genk via voorzitter Peter Croonen een hevige voorstander is van de nacompetitie.

"Club Brugge is tegen de play-offs, maar als er dan toch play-offs moeten zijn, vind ik deze formule de beste", aldus Mannaert in Het Nieuwsblad. "Aan de clubs die na volgend seizoen willen terugkeren naar play-offs met zes vraag ik om de balans op te maken van tien jaar play-offs."

"Ze moesten ons voetbal hoogstaander en financieel gezonder maken. Maar ik stel alleen vast dat het omgekeerde is bereikt. De kloof tussen de topclubs en de kleine clubs is groter geworden en onze clubs boekten nog voor de coronacrisis een samengeteld verlies van 120 miljoen euro."

Verdedigbaar

"Club Brugge is voor mij de verdiende kampioen op basis van het hele seizoen, maar wij zijn de ploeg van de play-offs", reageert KRC Genk-voorzitter Peter Croonen in Het Laatste Nieuws. "Mochten wij alsnog de titel gepakt hebben, dan was dat ook verdiend geweest. Omdat wij zoveel beter waren in de eindsprint."

"Ik blijf de halvering van de punten een verdedigbaar systeem vinden", vervolgt Croonen. "Het is een manier om heel veel ploegen heel lang scherp te houden. En 'in the end' blijkt meestal toch dat de winnaar van de reguliere competitie ook de kampioen is."

Poll: Waar ben jij voorstander van?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024