AA Gent slaat Europese droom van KV Mechelen aan diggelen

Zaterdag 22 mei 2021 - 21:55   I   door Redactie

Op de laatste speeldag van play-off 2 heeft AA Gent dan toch nog waargemaakt wat niemand bij aanvang van de nacompetitie voor mogelijk hield. De eerste plaats veroveren en een Europees ticket pakken.

KV Mechelen-AA Gent 1-2

Bij een gelijkspel behield KV Mechelen altijd zijn leidersplaats en dus drong de thuisploeg ook niet al te veel aan in de eerste helft. Ook de bezoekers begonnen afwachtend. Wie anders dan man in vorm Roman Bezus opende na rust de score voor AA Gent.

Tarik Tissoudali leek even later met de 0-2 in minuut 67 het lot van KV Mechelen te bezegelen, maar een strafschopdoelpunt van Druijf bracht vijf minuten later de spanning weer in de match. Alleen bleef het daarbij voor Malinwa. Zo pakken de Buffalo's met een twaalf op twaalf alsnog Europees voetbal.

Standard-KV Oostende 1-3

In Standard-KV Oostende stond er helemaal niets meer op het spel. Of het moet de eer van de thuisploeg zijn geweest. Maar de bezoekers hadden na een serieuze dip van drie matchen duidelijk opnieuw hun elan gevonden.

Vandendriessche zette de kustploeg in de beginfase op voorsprong, Balikwisha maakte bijna meteen daarna gelijk. Maar Boonen en opnieuw Vandendriessche maakten er na rust evenwel 1-3 van, waardoor KV Oostende zijn prachtige seizoen in schoonheid eindigt. Voor Standard is het zo een absoluut mislukt seizoen.

Poll: Had jij verwacht dat AA Gent nog Europees voetbal zou halen?