Odjidja in shock na racismerel: "Dat durft hij voor camera's niet meer herhalen"

Odjidja in shock na racismerel:
Zondag 23 mei 2021 - 08:00   I   door Redactie

AA Gent pakte zaterdagavond op het veld van KV Mechelen het laatste Europese ticket, maar dat werd volledig overschaduwd door een racismerel. Vooral Vadis Odjidja trok het zich fel aan.

Na het laatste fluitsignaal ontplofte het volledig. KV Mechelen-assistent-trainer Fred Vanderbiest wilde Vadis Odjidja aanvliegen, terwijl die op zijn beurt verhaal ging halen bij de vierde scheidsrechter.

Achteraf gaf de kapitein van AA Gent meer uitleg voor de camera's van Eleven Sports. "Naar het einde van de match werd het wat bitsiger. Er zijn dingen gezegd en geroepen die zeker niet thuishoren op een voetbalveld, noch in de maatschappij. Het was absoluut racisme."

Wat precies gezegd werd wilde Odjidja niet kwijt. "Je moet de beelden maar eens herbekijken, dan zal je het wel horen. Of moet je aan die persoon - Vanderbiest dus - eens vragen om voor de camera te herhalen wat hij gezegd heeft, maar ik denk niet dat hij dat durft."

Wél racistisch

"Dat zegt genoeg", besloot hij. "Achteraf kwam hij zeggen dat het zo niet bedoeld was en in een andere context moest worden geplaatst, maar in mijn ogen was het absoluut wél racistisch. Maar ik ga zijn woorden hier niet herhalen.”

TAGS  I  KV Mechelen  I  AA Gent

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024