Vanhaezebrouck woest na Mechelen-Gent: "Nooit meer met mij samenwerken"

Vanhaezebrouck woest na Mechelen-Gent:
Zondag 23 mei 2021 - 08:30   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck heeft over alles wel een mening, maar na de match op KV Mechelen was hij wel heel uitgesproken. De racismerel met in de hoofdrol assistent-trainer van Malinwa Fred Vanderbiest, maakte hem razend.

De AA Gent-coach zag na afloop de boel ontploffen. Toen Vanderbiest Odjidja wilde aanpakken, maakte HVH hem duidelijk dat hij moest stoppen. Nadat er even ook een incident was met hoofdcoach Wouter Vrancken, verlieten Vanhaezebrouck en Vanderbiest vervolgens discussiërend het veld.

"Er zijn tijdens de match dingen gezegd die niet kunnen", was Vanhaezebrouck achteraf niet te spreken. "Ik ga er niet te veel over uitweiden. Maar ik heb het gehoord en ik stond tien meter verder dan de vierde scheidsrechter. Ik heb het hem ook gemeld, maar hij zegt dat hij het niét heeft gehoord."

"Ok… Hij stond waarschijnlijk te dicht. Ik zal het Referee Department moeten inlichten om geen dove scheidsrechters meer in te zetten. Ik denk dat de microfoon die daar staat gewerkt heeft en dan zullen jullie het ook wel horen."

Simpel

Vadis Odjidja gaf aan dat het om racisme ging. Vanhaezebrouck: "Ik kan alleen maar concluderen wat ik in dat geval zou doen. En mijn assistenten weten dat. Als zij zoiets zeggen dan moeten ze nooit meer werken met mij. Zo simpel is het."

TAGS  I  KV Mechelen  I  AA Gent

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024