AA Gent zet opmars voort en schuift in de beker ook Standard aan de kant

Woensdag 22 december 2021 - 22:23   I   door Redactie

AA Gent is in de winning mood, dat is het minste wat je kan zeggen. Na de uitstekende reeks in de competitie schakelde het woensdagavond in de beker nu ook Standard uit.

AA Gent-Standard 3-1

Aan de rust was de helft van het werk al gedaan. Sven Kums zorgde met een harde knal dat de Buffalo's met een voorsprong de kleedkamer in doken. Standard mocht vooral blij zijn dat het nog met elf stond na enkele zware fouten, waarbij Nkounkou en Amallah rood verdienden.

Maar wat een blitzstart voor Standard na rust. Dertig seconden ver in de tweede helft scoort Donnum al de gelijkmaker. Waar je zou verwachten dat AA Gent aangeslagen zou zijn, was dat allerminst het geval. Wie anders dan man in vorm Tissoudali scoorde amper enkele minuten later al de 2-1.

Standard ontsnapte daarna nog een paar keer aan rood, maar voetballend kwam het niet aan de gelijkmaker. Integendeel, Tissoudali - opnieuw hij - scoorde in de toegevoegde tijd zelfs nog de 3-1. En invaller Bokadi pakte dan toch nog rood bij de Rouches.