Club Brugge haalt het van OHL en pakt laatste ticket halve finale

Donderdag 23 december 2021 - 22:55   I   door Redactie

De laatste kwartfinale van de Croky Cup was Club Brugge-OHL. Het werd een aangename pot voetbal. Club Brugge stoot door naar de halve finale.

Club Brugge-OHL 4-1

Club Brugge had het meeste balbezit, maar het was OHL dat eerst kon dreigen. Vlietinck stormde op Mignolet af. De Club-huurling legde de bal goed terug tot bij Kaba, maar Mignolet bracht redding.

Tien minuten voor de rust kon Balanta vrij koppen op een corner van Vormer, maar Runarsson kon klemmen. Kort voor de rust was het dan toch raak. Mata met een perfecte voorzet voor De Ketelaere, die van dichtbij binnenknikte.

Diep in de extra tijd ging Runarsson de mist in op een corner van Vormer. De bal viel voor Balanta en die twijfelde niet. Ruststand: 2-0.

Tweede helft

In de 58ste minuut kopte Hendry de bal niet goed weg. Mercier knalde vanop de rand van de zestien binnen. Amper vier minuten later zette De Ketelaere Ozkacar goed weg. Hij legde de bal perfect klaar en Lang kon binnentikken. 3-1.

Een kwartier voor tijd kreeg Kaba de bal goed mee van Mercier, maar hij trapte roekeloos over. In de laatste minuten zette Hans Vanaken een vrije trap laag om in de verste hoek. Zo is Club de vierde halve finalist.

Poll: Terechte overwinning voor Club Brugge?