Opmerkelijke toespraak Wouter Vandenhaute in kleedkamer Anderlecht onthuld

Opmerkelijke toespraak Wouter Vandenhaute in kleedkamer Anderlecht onthuld
Maandag 18 april 2022 - 12:45   I   door Redactie

Wees maar zeker dat de zenuwen gespannen staan bij Anderlecht en AA Gent in aanloop naar de bekerfinale. En zelfs al veel langer dan dat.

Want Peter Vandenbempt onthult in zijn analyse voorafgaand aan de finale een opmerkelijke anecdote. "Ik weet dat Wouter Vandenhaute vorig jaar de spelers toesprak voor de halve finale tegen KRC Genk met de woorden: 'Deze club heeft een trofee nodig'", aldus de analist.

Waarmee hij het belang van een prijs benadrukt. "Iedereen ziet dat Anderlecht op weg is naar boven, maar dat moet tastbaar gemaakt worden. Een play-off-1 ticket of een derde plek? Daar kan je niet mee zwaaien, hé", vervolgt Vandenbempt op Sporza. En hij verwijst vervolgens naar Club Brugge.

"Vergeet niet dat de revival van Club Brugge ook begonnen is met een bekerzege tegen Anderlecht", argumenteert hij. "Toen had blauw-zwart al acht jaar geen trofee meer gewonnen. Na die ene overwinning had Club Brugge het gevoel dat ze weer meetelden."

Relaxed

"Uiteraard zal Anderlecht pas echt opnieuw de oude zijn als ze meestrijden om de titel, maar de beker kan cruciaal zijn in de heropleving. Ook in de komende weken. Anderlecht kan zich straks al verzekeren van Europees voetbal tot Nieuwjaar. Dan stap je enigszins relaxed de play-offs in", besluit hij.

Poll: Vind je dat een voorzitter dergelijke druk mag leggen?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  KRC Genk

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024