Real Madrid-ster trapt hard na naar Eden Hazard: "Hij liet zijn carrière gewoon uitsterven"

Real Madrid-ster trapt hard na naar Eden Hazard:
Dinsdag 10 oktober 2023 - 18:03   I   door Redactie

Eden Hazard heeft onlangs aangekondigd dat hij met pensioen gaat na zijn vertrek bij Los Blancos aan het einde van het vorige seizoen. Hazard's carrière was gevuld met hoogte- en dieptepunten, en zijn besluit om te stoppen markeert het einde van een opmerkelijke reis in het professionele voetbal. Van Toni Kroos krijgt hij een veeg uit de pan.

Hazard, een van de grootste spelers in de geschiedenis van Chelsea, verwierf wereldwijde bekendheid met zijn vaardigheden en flair op het veld. Hij won twee Premier League-titels en scoorde 110 doelpunten in 352 optredens voor de Blues. Zijn succesvolle tijd bij Chelsea bereikte een hoogtepunt toen hij een sleutelrol speelde in de triomf van de club in de UEFA Champions League.

In 2019 verhuisde Hazard voor een recordbedrag van 103 miljoen euro naar Real Madrid. De verwachtingen waren torenhoog, maar zijn tijd in de Spaanse hoofdstad was over het algemeen teleurstellend. Hij speelde slechts 54 wedstrijden voor Real Madrid en scoorde 7 doelpunten in 76 optredens in alle competities. Zijn laatste seizoen in 2022-23 werd gekenmerkt door blessures en een gebrek aan speeltijd.

700 wedstrijden

Hazard's beslissing om met pensioen te gaan werd geïnspireerd door zijn overtuiging dat het tijd was om te luisteren naar zijn lichaam en op het juiste moment te stoppen. Na meer dan 16 jaar als professionele voetballer en meer dan 700 gespeelde wedstrijden, voelde hij dat het moment was gekomen om afscheid te nemen van het veld.

Hoewel de tijd van Hazard bij Real Madrid niet voldeed aan de hoge verwachtingen, kan niemand ontkennen dat hij een indrukwekkende prijzenkast heeft. Hij won de Champions League, een Club World Cup, een European Super Cup, twee La Liga-titels, een Copa del Rey en twee Spaanse Super Cups gedurende zijn tijd in Spanje.

Kroos

Toni Kroos, een voormalige teamgenoot van Hazard bij Real Madrid, heeft ook zijn gedachten gedeeld over de transfer van Hazard naar de club. Hij merkte op dat de transfer niet als een succes kan worden beschouwd. Hij was bijzonder scherp voor Hazard.

Kroos verklaarde: "We hadden nu ook iemand die voor veel geld kwam en praktisch zijn carrière liet uitsterven. Veel geld en ik denk dat iedereen achteraf zou zeggen: Dat was niet zo'n goede transfer."

Poll: Heeft Kroos gelijk?

TAGS  I  Chelsea  I  Eden Hazard  I  Real Madrid  I  Toni Kroos

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024