Pijnlijk: 'Marc Coucke mee verantwoordelijk voor ondergang van Belgische club'

Pijnlijk: 'Marc Coucke mee verantwoordelijk voor ondergang van Belgische club'
Woensdag 17 januari 2024 - 08:00   I   door Redactie

De crisis bij KV Oostende, momenteel rode lantaarn in de Challenger Pro League, verscherpt na het vertrek van voorzitter Frank Dierckens.

Onder zijn leiderschap sinds februari 2019, is de club in financiële problemen geraakt, niet in staat haar spelers te betalen. De situatie verergerde na de recente overwinning tegen Zulte Waregem.

Dierckens, ook de naamgever van het stadion (Diaz Arena), gaf vrijdag zijn ontslag, gefrustreerd door niet nagekomen afspraken na zijn financiële inbreng.

De precaire toestand van de club wordt verder onderstreept door de betrokkenheid van ex-mecenas Marc Coucke. Zijn investeringen, waaronder de bouw van de hoofdtribune, hebben bijgedragen aan de huidige financiële crisis. Dat schrijft HLN.

Als KVO failliet gaat, wordt de door Coucke gebouwde tribune eigendom van de stad Oostende, wat de belastingbetaler mogelijk belast met onderhoudskosten.

Ondanks de chaos is de Amerikaan Jamath Shoffner aangesteld als nieuwe coach. De stad en supporters vrezen voor het voortbestaan van hun club.

Poll: Vind jij dat Marc Coucke schuld treft?

TAGS  I  Marc Coucke  I  KV Oostende

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024