Na vele blessures: 'AA Gent kan stunten met déze Rode Duivel'

Na vele blessures: 'AA Gent kan stunten met déze Rode Duivel'
Woensdag 17 januari 2024 - 18:00   I   door Redactie

In de bekermatch tegen Club Brugge moest AA Gent-doelman Davy Roef al vroeg naar de kant gehaald worden met een hamstringblessure.

Ook Paul Nardi ligt nog lange tijd in de lappenmand, waardoor nieuwkomer Daniel Schmidt al meteen zijn debuut mocht maken. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de blessure van Roef is. Mocht ook hij geruime tijd niet beschikbaar zijn, dan zou het zomaar kunnen dat ze een nog een nieuwe doelman moeten aantrekken.

En daarvoor kunnen ze polsen bij een ex-speler én Rode Duivel: Matz Sels. Sels gaf bij La Dernière Heure namelijk zelf aan dat dat hij ooit een comeback in de JPL wil maken: “Ik zie mezelf nog wel terugkeren, ja. Ik heb een Belgische vriendin. Op een dag wil zij misschien ook terugkeren. Het moet allemaal op z’n plooi vallen.”

“En voor het overige heb ik één ding geleerd: in het voetbal kun je níéts plannen!” Dat betekent dus ook dat deze winter een terugkeer niet uitgesloten is, al zou het wel een ferme stunt zijn. Sels is niet goedkoop - zijn waarde wordt rond zeven miljoen euro geschat - en zijn contract bij RC Strasbourg loopt nog tot medio 2026.

Budget

Eén voordeel heeft AA Gent wel. Door de miljoenentransfers van Malick Fofana en de Gift Orban naar Olympique Lyon beschikken ze over voldoende budget om mogelijk toch iets te forceren. De vraag luidt nu of ze willen doordrukken voor de 31-jarige Duivel. Maar eerst het medisch verdict van Davy Roef afwachten. Wordt vervolgd…

Poll: Moet AA Gent een poging wagen bij Matz Sels?

TAGS  I  AA Gent  I  RC Strasbourg

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024