Thorgan Hazard redt Anderlecht in extremis tegen Union

Zondag 28 januari 2024 - 20:26   I   door Redactie

Anderlecht heeft een 0-2-achterstand nog opgehaald tegen Union. In blessuretijd scoorde de ingevallen Thorgan Hazard nog de 2-2.

Aan de rust stond Union verdiend op voorsprong. Jan Vertonghen eiste in die eerste helft de absolute hoofdrol op. De verdediger van Anderlecht ging twee keer in de fout, waarna Nilsson en Amoura konden scoren.

Het was Vertonghen zelf die de spanning terug in de wedstrijd bracht. De Rode Duivel scoorde met het hoofd de aansluitingstreffer, ondanks het feit dat RSCA niet veel had klaargemaakt voor de rust.

Na de rust lag de amsumentswaarde een pak lager. Ook Union verscheen minder voor Kasper Schmeichel. Nilsson kreeg wel de kans om de wedstrijd te beslissen, maar hij botste op de Deense doelman. Union kreeg nog het deksel op de neus, maar de ingevallen Hazard maakte er nog 2-2 van.

Anderlecht - Union 2-2
8' Nilsson 0-1, 29' Amoura 0-2, 35' Vertonghen 1-2, 90+2' Hazard 2-2

Poll: Maakt Anderlecht volgens jou kans op de titel?