Aanvaller blijft jaar extra bij Geel: "Door blessure nog niet kunnen tonen wat ik in mijn mars heb"

Aanvaller blijft jaar extra bij Geel:
Donderdag 15 februari 2024 - 16:00   I   door Redactie

​​​​​​​Marijn Convents (31) verlengde zijn contract bij Verbroedering Geel. De aanvaller miste de eerste zeven wedstrijden door een knieblessure, maar is de laatste weken naar zijn niveau gegroeid. "Door die blessure heb ik nog niet volledig kunnen tonen wat ik in mijn mars heb."

De uit Halen afkomstige, maar in Diest wonende Marijn Convents is leerkracht L.O. en techniektrainer voetbal. "Ik ben gepassioneerd door voetbal", zegt hij zelf. "Ik heb vaak bij ambitieuze clubs gespeeld die voor de titel of promotie gingen. Dat wil ik in Geel opnieuw beleven."

Verlengde je daarom jouw contract bij Verbroedering Geel?
"Ik ben heel content in Geel. Het wordt mijn tweede seizoen. Ik ben altijd een ambitieuze speler geweest en heb met Thes Sport, KVK Tienen en Hades ook in ambitieuze clubs met een mooie traditie, stadion en supporters gespeeld. Geel heeft die elementen ook. Het Leunenstadion is een prachtig stadion met een mooie en grote grasmat. De supporters zorgen elke week voor een sfeer waarin elke voetballer graag speelt. En de club wil hogerop, wil groeien, niet alleen sportief, maar ook qua infrastructuur en beleving. Wie wil niet in zo'n club spelen?"

Ook extra-sportief is Geel de ideale club?
"Dat klopt (lacht). Mijn vriendin is van Geel en samen hebben we een huis gekocht in Sint-Dimpna waar we volgend jaar intrekken. De liefde bracht mij naar Geel. Ik heb haar enkele jaren geleden ontmoet toen ik naar wedstrijden in het Leunenstadion kwam kijken. Enkele vrienden speelden toen bij Geel en van het een kwam het ander. Ik ben trouwens niet de enige Limburger die naar de Kempen verhuist. Ook Stijn Quintiens woont intussen met zijn vriendin in Meerhout."

Zaterdag speelde je jouw eerste Geelse derby tegen Turnhout. Hoe heb je die beleefd?
"Er waren veel supporters (1.100 toeschouwers, nvdr.), die voor heel wat sfeer zorgden langs beide kanten. In die sfeer vind ik het aangenaam voetballen. Dat maakte ik bij Thes en Tienen ook al mee, maar voor een wedstrijd in 3de amateur kon dit wel tellen. Geel heeft een grote achterban. Dat is uniek en ook het mooie aan deze club. We konden tegen Turnhout, net als tegen Beerschot niet scoren, maar we kregen ook geen tegendoelpunt. Ik vond ons voetbal niet slecht. Het tempo lag hoog, het ging hard op en af, maar de passes en keuzes waren niet altijd de juiste. Daar moeten we aan werken en zorgen dat we onze kansen benutten."

Wat is de ambitie voor dit seizoen nog?
De Geelse supporters zijn vrij kritisch. Ze hebben gelijk dat ze meer mogen verwachten. Ik heb twee keer de eindronde en vier keer kampioen gespeeld, twee keer in 3de en twee keer in 2de amateur. Dat  gevoel en die sfeer daarrond wil ik in Geel nog eens beleven. Bovendien heb ik het gevoel dat ik nog niet volledig heb kunnen tonen wat ik in mijn mars heb. Door een knieblessure net voor de competitiestart moest ik zeven wedstrijden missen. Daarna was het terugkomen en de goede vorm terugvinden. Die is er nu terug, maar het seizoen is al bijna ten einde. Ik hoop dat we de laatste tien competitiewedstrijden een reeks kunnen neerzetten en de periodetitel kunnen halen. Of ons op een plaats kunnen voetballen waarin we recht hebben op de eindronde. Daarin kan alles. En wie weet kunnen we zo naar 2de amateur stijgen."

Je wilt mee het Geelse verhaal schrijven?
"Graag. Ik heb in Thes en Tienen voor heel veel volk én voor de titel mogen spelen. Dat is in Geel ook het geval of zou het geval moeten worden, alleen is het er dit seizoen nog niet helemaal uitgekomen. Maar het clubbestuur, de supporters en wijzelf als spelers hebben de ambitie om met Geel hogerop te gaan. Ik zou graag nog enkele jaren op een hoog niveau willen presteren. De club heeft ambitie. Ik zou de promotie graag nog meemaken en misschien zelfs tot in eerste amateur."

Je kan er zaterdag tegen Schoonbeek-Beverst mee beginnen.
"Inderdaad. Geen gemakkelijke tegenstander. We hebben allebei 30 punten. In Schoonbeek-Beverst op hun kleine kunstgrasveld zijn ze moeilijk te ontwrichten met technisch vaardige en slimme spelers met de nodige ervaring zoals aanvaller Tom Roland, maar hier in ons eigen stadion met de ruime grasmat moeten we dominant spelen, de ruimtes benutten en hen laten lopen. We kunnen ons zaterdag zelf belonen door de drie punten te pakken en aan de eerste van een reeks te beginnen."

Wat kan jouw inbreng hierin zijn?
"Ik denk dat ik iemand ben die kansen kan creëren. Ik heb ervaring om de juiste bal te geven op het juiste moment en af en toe te scoren. Ik ben geen doelpuntenmaker (5 goals, nvdr.), maar eerder iemand die doelpunten aanbrengt. Ik ben polyvalent geworden en kan mij wegcijferen in functie van de ploeg. Normaal gezien speel ik links- of rechtsbuiten, maar heb ook al in de spits gespeeld. Ik ben een winnaar. Ik kan niet tegen mijn verlies. Ik denk dat ik op het veld wel een ettertje kan zijn of ben. Dat heeft er wel voor gezorgd dat ik nooit heb opgegeven en ben blijven groeien. Ook met die blessure aan het begin van het seizoen ben ik toch elke training aanwezig geweest om individueel aan de terugweg te werken. Dat typeert mij wel."

Je voelt je niet alleen op, maar ook naast het veld goed in je vel in Geel?
"Naast het veld hou ik ook wel van een feestje en van sfeer, ook in het team en met de supporters. Bij Thes speelden we in 1ste provinciale voor 300 mensen en we zijn elke thuismatch geëindigd voor 1.000 mensen. Van die 1.000 waren er 300 die niet goed wisten hoeveel het was na de match. Maar die sfeer was er. En dat hebben we drie tot vier jaar kunnen volhouden. Hier in Geel is daar ook potentieel voor. Er kan nog meer beleving komen. Het bestuur beseft dat en doet daar ook al veel aan."

Eén van die acties is de Ladies Night van twee weken geleden. Daar had jij ook een hand in?
"We moeten als spelers toegroeien naar de supporters. Dat kan je alleen maar doen door je te mengen met het publiek en sociaal te zijn. Dat was ook het idee achter de Ladies Night, een activiteit om de vrouwelijke supporter naar het stadion te krijgen en in de watten te leggen. Het was een geslaagde editie (62 inschrijvingen, nvdr.) die voor herhaling vatbaar is."

Marijn, je krijgt het laatste woord.
"Ik wil de supporters bedanken voor de steun die ze mij geven. Ik voel mij welkom in Geel en ik ben hier graag. Ik zie de Geelse toekomst rooskleurig tegemoet." (DJ)

Poll: Een goeie zaak dat Convents bij Geel blijft?

TAGS  I  Geel  I  Marijn Convents

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024