Geel-trainer Tom Schipper ziet kansen: "Voet naast én voor onze tegenstander zetten"

Geel-trainer Tom Schipper ziet kansen:
Vrijdag 16 februari 2024 - 15:00   I   door Redactie

In 3de nationale B liggen Berg en Dal en Termien een straat voor op de rest. Daarachter ligt alles op een zakdoek. "We moeten onze voet naast én voor Schoonbeek-Beverst zetten", zegt Geel-trainer Tom Schipper. "We moeten onszelf belonen."

Na twee gelijke spelen met 0-0 waarbij er telkens een goed geheel stond, hoopt Geel-trainer Tom Schipper dat zijn troepen zich deze keer tegen naaste concurrent Schoonbeek-Beverst - beide teams hebben 30 punten - ook zelf zullen belonen voor hun inspanningen. "Alles ligt op een zakdoek, mits winst doen we een goede zaak", blikt Schipper vooruit op het duel met de Limburgers. De Geelse veldheer moet het zonder de geschorste Beau Ndiaye en de geblesseerde Yusri Bouziane (spierblessure) doen. De wedstrijd tegen Schoonbeek-Beverst is de eerste wedstrijd van het derde periodekampioenschap. De twee vorige titels gingen naar Berg en Dal en Eendracht Termien.

Accuraat

Geel pakte na de winterstop 5 op 12, maar slikte de laatste twee wedstrijden geen tegendoelpunt. "We moeten de cijfers nuchter bekijken", zegt Schipper. "We verloren van de eerste, Termien. Op zich niet onlogisch, de manier waarop wel. We wonnen tegen 4de, Pelt, en speelden onverdiend gelijk in de derby tegen Turnhout, de 5de. Op zich geen slechte resultaten tegen ploegen uit de eerste helft van het klassement, maar we moeten realistisch zijn: het kan beter én ik wil dat het beter kan. Qua organisatie staat het goed. Alleen brengen we te weinig in de laatste zestien. We zijn niet accuraat genoeg. We maken het onszelf te moeilijk. Dat zie ik ook op training. Het moet niet altijd mooi zijn. Soms moeten we het simpel houden en die bal er gewoon in stampen. We moeten onszelf belonen en de kansen afmaken."

Taken uitvoeren

Geel staat zevende op drie punten van de derde plaats. "Mits winst tegen Schoonbeek-Beverst doen we een goede zaak", weet Schipper. "We hebben alles in eigen handen. Na deze wedstrijd hebben we alleen Zepperen-Brustem en Berg en Dal nog op het einde. Daarbuiten hebben we alle ploegen uit de eerste helft gehad. We bekijken het - om het met een cliché te zeggen - match per match. We moeten de wedstrijd met overtuiging aanvatten tegen een moeilijk te ontwrichten team met een van de betere verdedigingen. Ze slikken weinig goals. We moeten er onze voet naast én voor zetten en scherp blijven achteraan. Als we dominant voetballen, moeten we ook verdedigend onze taken blijven uitvoeren. Als we dat doen, kunnen we een resultaat neerzetten." (DJ)

De kern: Belkouch, Convents, D’Hondt, Haid El Assiri, Hoebregs, Joosten, Kayahan, Kreydt, Van Leuffelen, Maesen, Quintiens, Robin, Van Geffen, Walen De Keyser, Wang, Wijns.

TAGS  I  Geel  I  Schoonbeek-Beverst  I  Tom Schipper

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024