Verbroedering Geel doet goede zaak in de stand

Zaterdag 17 februari 2024 - 21:51   I   door Redactie

Verbroedering Geel won met 1-0 van Schoonbeek-Beverst. Invaller Danté Walen de Keyser bezorgde De Zotten de drie punten.

In 3de amataur B stond zaterdagavond het rechtstreekse duel tussen de zesde, Schoonbeek-Beverst, en de zevende, Verbroedering Geel op het programma. Beide ploegen telden 30 punten en konden vooraf op een goed georganiseerde defensie rekenen. Schoonbeek-Beverst kon al negen wedstrijden de netten schoon houden. Bij de thuisploeg kon doelman Oussayd Belkouch acht keer een clean sheet optekenen.

Bij Verbroedering Geel kon trainer Tom Schipper niet rekenen op de geschorste Beau Ndiaye. In zijn plaats kwam Seppe Maesen. Bij de bezoekers wijzigde coach Bert Vosters zijn team op één plaats. Kjell Vanspauwen verving Mikel Nuhaj. Geel was na het verlies in Termien en de twee brilscores thuis tegen Beerschot en Turnhout gebrand op een prestatie.

Limburgs been

De troepen van Tom Schipper startten het gretigst en namen de wedstrijd in handen met snelle combinaties. Schoonbeek-Beverst ving de thuisploeg op en rekende op de omschakeling. Het leverde vooral veel duels op het middenveld op, maar beide doelmannen keken werkloos toe. Tot halverwege de eerste helft Stijn Quintiens op de linkerflank mee was opgerukt en zich doorzette tot in de zestien. De verdediger legde de bal panklaar voor Jordi Kreydt, die de 1-0 moest binnen leggen. De spits vond echter een Limburgs been op zijn weg, waardoor het 0-0 bleef. Verder bleef het een kansarme eerste helft.

Waarschuwing

Na rust was het Schoonbeek-Beverst dat scherp uit de kleedkamer kwam. Na 20 seconden had Tom Roland de 0-1 aan de voet, maar de spits stuitte eerst op Oussayd Belkouch die goed plat ging, maar de herneming schoot Roland onbegrijpelijk over het lege doel. Een minuut later opnieuw de bezoekers, maar Jamal Aabbou trapte een voorzet van Zakaria El Mansouri over. Geel was tot tweemaal toe gewaarschuwd, maar ook de derde kans was voor de bezoekers. Abbou trapte naast. Pas na tien minuten kon Geel voor het eerst gevaarlijk zijn. De ingevallen Berkant Kayahan ging neer in de zestien, veel Geels protest voor penalty, maar ref Simon Allcock wuifde het gedecideerd weg.

Invaller

Twintig minuten voor tijd wisselde Geel-trainer Tom Schipper spits Seppe Maesen voor Danté Walen de Keyser. Bij zijn eerste baltoets was het meteen raak. Nicolas Robin stuurde de invaller in het straatje en de Geelse spits bleef kalm en schoof de 1-0 onder doelman Seppe Bastiaens. De reactie van Schoonbeek-Beverst kwam er meteen. Zakaria El Mansouri mocht alleen op doelman Belkouch gaan, maar de Geelse goalie hield de nul op het bord.

In de 90ste minuut wrikte Tom Roland zich nog door de Geelse defensie, maar de spits trapte het leer langs de verkeerde kant van de paal. In blessuretijd hield Oussayd Belkouch zijn team overeind door het schot van invaller Jelle Quarem te stoppen. En pakte Geel de drie punten in een wedstrijd, die pas in de laatste twintig minuten spanning bracht. De thuisploeg pakt zijn 3de clean sheet op rij, zijn 9de van het seizoen en zijn eerste zege in vier wedstrijden. Het rukt op in de stand en verruimt zijn voorsprong op Schoonbeek-Beverst tot drie punten. Volgende zondag (15u) speelt Geel in Nijlen.

VERBROEDERING GEEL: Belkouch – Wijns, Hoebregs, Joosten, Quintiens – D'Hondt, Wang, Robin, Convents – Kreydt, Convents.
SCHOONBEEK-BEVERST: Bastiaens - Vanspauwen, Dekens, Wagemans, Vannitsen - Nicolas, Geijsels, Bogaers, Aabbou - Roland, El Mansouri.
VERVANGINGEN: 46' D'Hondt door Kayahan, 59' Nicolas door Quarem, 62' Kreydt door Haid El Assiri, 69' Aabbou door Berben, 72' Maesen door Walen de Keyser, 78' El Mansouri door Put.
DOELPUNTEN: 73' Walen de Keyser 1-0.
GELE KAARTEN: 19' Maesen (tackle op Bogaers), 38' Wang (vasthouden van Bogaers), 54' Nicolas (fout op Quintiens), 81' Dekens (fout op Kayahan), 89' Kayahan (fout op Put).
SCHEIDSRECHTER: Simon Allcock.