Enkele maanden voor het EK: Er is geweldig nieuws over Kevin De Bruyne

Enkele maanden voor het EK: Er is geweldig nieuws over Kevin De Bruyne
Donderdag 21 maart 2024 - 16:00   I   door Redactie

Kevin De Bruyne maakt weer geen deel uit van de nationale ploeg en dat terwijl over minder dan drie maanden het EK al begint. Moeten we ons zorgen maken?

Volgens kine Lieven Maesschalck is er geen reden tot zorgen bij De Bruyne. "Het is voor Kevin heel belangrijk, na de blessure die hij gehad heeft, dat als de load te hoog ligt, hij dat moet aangeven", zegt Maesschaclk in Het Laatste Nieuws.

"Zijn hele entourage is daar ook op ingespeeld, om dat met data in kaart te brengen. Naargelang zijn instelling kunnen ze dan preventief ingrijpen. En dat hebben ze nu gedaan", klinkt het.

"Er is de return to train and to play, maar dan heb je ook nog de opéénvolging van wedstrijden, die opnieuw een andere belasting vraagt. Daar hebben ze bij City rekening mee gehouden, door hem langzaam weer te integreren en nu dus ook door hem even een aantal wedstrijden aan de kant te laten.”

De Bruyne stond vijf maanden aan de kant en dat heeft hem goed gedaan. “Dat moet ongelooflijk deugd gedaan hebben voor dat lichaam, goh! Die stress die wegvalt, dat levensritme dat compleet kalmeert...", aldus Maesschalck.

"Kevin heeft totáál kunnen recupereren en is voor mij ‘herboren’. Dat zie je aan alles. Niet alleen aan zijn imago. (lacht) Maar ook als persoon. Hij heeft echt opnieuw de vreugde die hij moet hebben en dat is ook nodig, met die ongelooflijke opeenvolging van intense wedstrijden.”

"Hoe meer hij die intensiteit nu gaat opbouwen, hoe beter hij gaat zijn. Áls hij zich kan behoeden voor nieuwe blessures, zal hij zéker het verschil maken op het EK.”

Poll: Gaat De Bruyne het verschil maken voor de Rode Duivels op het EK?

TAGS  I  Kevin De Bruyne  I  Manchester City  I  Rode Duivels

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024