'Alle kijkers van Ierland-België hebben het over deze onverwachte uitblinker'

Zaterdag 23 maart 2024 - 18:50   I   door Redactie

Vandaag spelen de Rode Duivels een oefenwedstrijd tegen Ierland. Bij rust staat het 0-0, maar die score had er compleet anders kunnen uitzien.

De Rode Duivels kenden niet bepaald een makkelijke eerste helft: ze creëerden slechts een handvol kansen, wat voor heel wat frustratie zorgde onder de Belgische fans, die dan ook massaal hun kritiek uitten op het platform ‘X’. Bovendien viel de Belgische verdediging niet bepaald in de smaak, hoewel deze voorlopig nog steeds op weg is naar een clean sheet. Dat er nog steeds geen doelpunt werd geïncasseerd is misschien wel de grootste verdienste van doelman Matz Sels.

Die keerde namelijk in minuut 28 een penalty van Evan Ferguson. Die strafschop ontstond echter na een discutabele handsbal van Arthur Vermeeren, en veel fans zijn dan ook van mening dat deze strafschop er nooit had mogen komen. Aangezien er geen VAR is tijdens deze wedstrijd, werd deze fase dan ook niet herbekeken. De Belgische fans prijzen echter wel de prestaties van Sels, die de strafschop moeiteloos uit doel wist te houden.

Poll: Gaan de Rode Duivels deze wedstrijd nog winnen?