Karl Vannieuwkerke: "Ik merk het bij Ruben Van Gucht en Ine Beyen"

Karl Vannieuwkerke:
Vrijdag 29 maart 2024 - 15:00   I   door Redactie

Ruben Van Gucht en Karl Vannieuwkerke zijn vaak te vinden in de koers als commentator. Ze doen ook beide wel voetbalomkaderingen.

Maar in het klassieke voorjaar zijn ze nu vooral in de koers te beluisteren en te zien. Karl zit vaak in de commentaarcabine met José De Cauwer en Ruben Van Gucht bij het vrouwenwielrennen met Ine Beyen.

“Ik hou van de onvoorspelbaarheid. En de dynamiek in de cabine. Hoe je elkaar beter maakt", zegt Karl. Ik merk dat ook bij jullie, Ruben. Ine (Beyen, analiste van de vrouwenkoers, red.) is daar heel erg in gegroeid. Als je dat vergelijkt… Ik zat gisteren te kijken naar een koers op een andere zender. Dramatisch!”, aldus Karl in Het Nieuwsblad.

Toch vindt Karl de koers niet zo moeilijk als commentator. “Ik denk dat voetbal moeilijker is dan koers. Bij koers moet je snel inspelen op de situatie, maar eens de situatie er is, heb je rust en overzicht."

"Het duurt tien seconden om een voetbalveld over te steken", pikt Ruben Van Gucht in. "Als je een verhaal begint, loop je het risico dat je een doelkans mist. De moeilijkheid van koers is om reliëf te krijgen in je uitzending."

TAGS  I  Karl Vannieuwkerke  I  Ruben Van Gucht  I  Ine Beyen

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024