KRC Genk over salonremise tegen Westerlo: "Wij konden niets anders doen!"

KRC Genk over salonremise tegen Westerlo:
Woensdag 03 april 2024 - 08:00   I   door Redactie

Het Disciplinair Comité Profvoetbal heeft dinsdag alle betrokken partijen gehoord in de nasleep van de salonremise tussen Westerlo en KRC Genk op de laatste speeldag van de reguliere competitie. Zowel KRC Genk als Westerlo en voormalig Westel-coach Rik De Mil pleitten voor vrijspraak.

Scheidsrechter Lawrence Visser en vierde official Tim De Keyzer verklaarden dat hen tijdens de wedstrijd niets verdachts was opgevallen. Bondsprocureur Ebe Verhaegen eiste echter boetes en schorsingen wegens vermeend spelbedrog.

KRC Genk toonde beelden die aantoonden dat er geen contact was tussen coaches Wouter Vrancken en Rik De Mil. "Wat er op het veld gebeurde? Wij konden niets anders doen dan de bal rondspelen", citeert Het Nieuwsblad legal counsel van Genk Jochem Martens. "Het risico om de Champions’ Play-offs te missen is te groot voor een club als KRC Genk. Als je dan ziet dat Westerlo geen enkele aanstalte maakte om druk te zetten, konden we niets anders doen. Ik denk trouwens dat iedereen in onze situatie hetzelfde zou hebben gedaan.”

De Mil verdedigde zich fel, ontkennend dat er sprake was van matchfixing. Het Disciplinair Comité zal snel een uitspraak doen.

Poll: Volg je de redenering van Genk?

TAGS  I  KRC Genk  I  Westerlo

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024