Komt Antwerp in nood door Paul Gheysens? "Dit komt bijna nooit voor"

Komt Antwerp in nood door Paul Gheysens?
Donderdag 04 april 2024 - 21:00   I   door Redactie

Moet Antwerp vrezen voor het allerergste? Ghelamco, het bedrijf van voorzitter Paul Gheysens, zit in zwaar weer. Ook in Het Laatste Nieuws lezen we nu onheilspellende berichten.

“Dit kan substantiële twijfel doen ontstaan over het vermogen van de groep om te blijven voortbestaan als onderneming", staat letterlijk te lezen in het jaarverslag van Ghelamco. het werd geschreven door de auditeur van KPMG, die zich over de boeken van het bouwbedrijf boog.

Er zijn 1,34 miljard euro schulden, waarvan er 895 miljoen euro binnen het jaar terugbetaald moeten worden. Financieel expert Pascal Paepen weet dat KPMG zelden zo'n waarschuwingen uitstuurt. “Dat komt bijna nooit voor. Ik zou als bedrijfsleider beschaamd zijn dat te moeten lezen.”

“Gheysens heeft de afgelopen tijd heel wat gebouwen moeten verkopen en zal dat moeten blijven doen om het voortbestaan van zijn bedrijf te garanderen. Een paar maanden geleden klonk het nog dat er geen vuiltje aan de lucht was, dat blijkt nu wel anders", aldus Paepen.

Voorlopig zijn er geen gevolgen voor Antwerp, dat sowieso probeert zelfbedruipend te worden. Toch moet de club niet veel meer verwachten van Gheysens in de nabije toekomst. Dat lijkt ook wel duidelijk.

Poll: Denk jij dat Antwerp in de problemen komt?

TAGS  I  Antwerp  I  Paul Gheysens

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024