Iedereen is het eens na Union-Cercle Brugge: "Ze zijn bang"

Iedereen is het eens na Union-Cercle Brugge:
Zondag 07 april 2024 - 15:27   I   door Redactie

Union ontving vanmiddag thuis Cercle Brugge. Door het verlies vorige week in Genk wilde Union deze wedstrijd winnen om een tweede nederlaag te vermijden. Cercle Brugge heeft de wedstrijd met 2-3 gewonnen.

De ploeg van Alexander Blessin moest zich herpakken om competitieleider te blijven. Vorige week zagen ze stadsgenoot Anderlecht al op een gelijk aantal punten naderen. Zij spelen straks nog de topper tegen Club Brugge.

Het begon vanmiddag toch niet al te best voor Union. Na zes minuten stonden ze al 0-2 in het krijt. Er kwam een reactie van Union, maar de doelman van Cercle Brugge pakte uit met enkele fraaie reddingen. Vlak voor het rustsignaal werd er een overtreding gemaakt in het zestienmetergebied. De scheidsrechter gaf een strafschop aan Union en Gustav Nilsson kon hem voorbij Warleson trappen.

Union probeerde in de tweede helft nog naar de gelijkmaker te zoeken en Cercle Brugge probeerde enkele keren uit te breken met een counter. In minuut 70 scoorde Thibo Somers dan toch het derde doelpunt voor de Vereniging na een vlijmscherpe counter. Union kon in de blessuretijd nog scoren via Eckert Ayensa. Door deze overwinning komt Cercle Brugge op een knappe vierde plek te staan.

Zo verliest Union dus voor de tweede keer op rij en kan het straks de leiderpositie verliezen aan Anderlecht. Volgens een supporters X lijkt het dat Union voor het derde seizoen op rij de titel door hun handen laat glippen. Een andere fan zegt dan weer dat de verantwoordelijkheid bij trainer Alexander Blessin ligt. De halvering van de punten kan Union opnieuw de kosten en lijkt het weer een spannende titelstrijd te worden.

Poll: Gaat Union toch nog kampioen spelen?