Berg en Dal en Geel delen de punten in beladen derby

Zondag 07 april 2024 - 19:03   I   door Redactie

Berg en Dal en Verbroedering Geel hebben zondag 0-0 gelijk gespeeld. De thuisploeg speelde bijna de ganse tweede helft met tien na de uitsluiting van Dean Joris. Geel kon niet profiteren van de numerieke meerderheid.

Geel-trainer Tom Schipper bracht Diego D'Hondt op rechts voor Seppe Maesen. Bij de thuisploeg kwam Dean Joris voor de geschorste Marco Battista. Berg en Dal startte gretig met kansen voor Smeets, Van Pol en Voorn, maar de inzendingen misten precisie of kracht. Geel was aanvankelijk slordig in de opbouw.

Pas over halfweg de eerste helft konden De Zotten gevaarlijk zijn. Een hoekschop van Marijn Convents waaide naar de tweede paal waar kapitein Jean-Michel Hoebregs de bal in één tijd op de slof nam. Doelman Yarne Lenaerts redde met de voet.

Op het half uur was de thuisploeg weer gevaarlijk via topschutter Thijs van Pol. Hij kopte een voorzet van Jarno Molenberghs gericht naar doel. Oussayd Belkouch had een puike redding in petto. Geel herstelde gaandeweg het evenwicht en zocht voetballend de oplossing. Net voor de pauze stuurde Stijn Quintiens Jordi Kreydt diep. Doelman Lenaerts behoedde met een beenveeg de 0-1.

Tien man

Meteen na rust sloeg het noodlot toe voor Berg en Dal. Sven Joosten opende met cross naar Zakaria Haid El Assiri die met grote snelheid naar binnen sneed. Verdediger Dean Joris ging even aan de flankaanvaller hangen. Ref Simon Allcock twijfelde niet en gaf Joris zijn tweede gele kaart. De thuisploeg moest nog een bijna volledige helft met tien man verder.

Geel rook bloed. Marijn Convents zette zich door in de zestien en kwam alleen voor doelman Lenaerts, maar die gaf geen krimp. Aan de overzijde probeerde Van Pol het met een afstandschot. Zijn poging ging voorlangs. Berg en Dal bleef op stilstaande fases gevaarlijk. Een vrije trap van Molenberghs schoot door. Doelman Belkouch pareerde. Thijs Van Pol kopte de hoekschop die volgde net naast. Geel kon niet profiteren van de numerieke meerderheid. In de slotstande ranselde Belkouch een kopbal nog van Thijs Van Pol van de lijn, waardoor de derby tussen Berg en Dal en Geel op 0-0 bleef steken.

Wellen speelde zondag 1-1 gelijk bij Zepperen-Brustem. Hierdoor blijven Geel en Wellen samen op een gedeelde vijfde plaats staan op drie punten van Pelt dat vierde staat. Berg en Dal ziet de kloof met leider Termien tot zes punten groeien. Volgende zaterdag nemen Geel en Wellen het tegen elkaar op.

BERG EN DAL: Lenaerts - Bogaerts, Remen, Appeltans, Joris - Voorn, Vereisten, Vankrunkelsven - Molenberghs, Van Pol, Smeets.

VERBROEDERING GEEL: Belkouch - Wijns, Joosten, Ndiaye, Quintiens - Hoebregs, Robin, Wang - D'Hondt, Convents, Kreydt.

DOELPUNTEN: /

GELE KAARTEN: 22' Quintiens (fout op Molenberghs), 34' Joris (fout op Convents), 37' Vankrunkelsven (fout op Haid El Assiri), 49' Joris (trekfout op Haid El Assiri), 68' Kayahan (fout op Van Pol), 70' Smeets (fout op Robin), 86' Convents (protest), 90' Gevers (fout op Hoebregs), 90+3' Van Pol (fout op Belkouch)

RODE KAART: 49' Joris (2x geel).

VERVANGINGEN: 34' Ndiaye door Haid El Assiri, 64' D'Hondt door Kayahan en Remen door Gevers, 75' Kreydt door Maesen en Allaerts door Voorn.

SCHEIDSRECHTER: Simon Allcock.