'Club Brugge maakt andere Belgische topclubs énorm blij'

'Club Brugge maakt andere Belgische topclubs énorm blij'
Vrijdag 19 april 2024 - 13:00   I   door Redactie

Club Brugge heeft na het bereiken van de halve finales van de Conference League een nieuw record voor België gevestigd. Met de overwinning op PAOK in Griekenland verzamelde België dit seizoen 14.200 coëfficiëntpunten, waarmee het record van vorig jaar geëvenaard wordt.

Hiermee behouden Belgische clubs hun achtste plaats in de Europese voetbalranglijsten, wat België in het seizoen 2025/2026 twee tickets voor de Champions League, twee voor de Europa League en één voor de Conference League oplevert.

Club Brugge, als laatste Belgische team actief in Europa, heeft al 11 miljoen euro verdiend door hun prestaties. Dit seizoen doen alleen de topcompetities uit Italië, Duitsland, Engeland, Spanje en Frankrijk het beter.

Dankzij de recente uitschakeling van Benfica en Fenerbahçe hebben Portugal en Turkije, de naaste concurrenten van Belgie, geen teams meer in de strijd. Dat versterkt de positie van ons land.

Deze prestatie biedt hoop voor de toekomst, vooral omdat de punten uit het seizoen 2019-2020, waarin Portugal uitblonk, binnenkort niet meer meegerekend worden. Dat ziet er dus allemaal goed uit voor alle (top)clubs in België.

Poll: Haalt Club ook de finale?

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024