AA Gent zorgt voor Belgische 2 op 2 in Europa League

Donderdag 16 augustus 2018 - 22:16   I   door Redactie

AA Gent heeft zich - niet zonder moeite - geplaatst voor de play-offs van de Europa League. De ploeg van trainer Yves Vanderhaeghe won met 3-1 van Jagiellonia Bialystok nadat het de heenwedstrijd met 0-1 had gewonnen. De zege kwam wel moeizamer tot stand dan de uitslag doet vermoeden. In de play-offs wacht een confrontatie met Bordeaux.

Het kon niet beter beginnen voor Gent. Al in de veertiende minuut maakte Taiwo Awoniyi er met een rake kopbal 1-0 van. In de tweede helft werd het echter toch nog heel warm voor de Buffalo's. Birger Verstraete leverde de bal in bij Pospisil, die er 1-1 van maakte.

Nadien had Gent een geweldige Kalinic nodig, die tot twee keer toe de Polen van de 1-2 hield. Aan de overzijde kreeg Gent ook nog kansen. Yaremchuk trof de lat en Awoniyi besloot op doelman Kelemen. Uiteindelijk was het Yaremchuk die de wedstrijd besliste: 2-1. Uiteraard moest invaller Jonathan David ook nog zijn doelpuntje meepikken.