'Antwerp-voorzitter Gheysens zet frontale aanval in op Club, Bart Verhaeghe woest'

'Antwerp-voorzitter Gheysens zet frontale aanval in op Club, Bart Verhaeghe woest'
Woensdag 21 april 2021 - 08:00   I   door Redactie

Niet alleen op het veld, ook naast het veld woedt een felle strijd tussen Antwerp en Club Brugge. En dat heeft alles te maken met de vete tussen voorzitters Paul Gheysens en Bart Verhaeghe.

Dat beiden elkaar niet kunnen luchten is al langer geweten. Het stadiondossier van Club Brugge is daar een goed voorbeeld van. Gheysens bezit aan de Blankenbergse Steenweg, waar het nieuwe stadion van Cercle Brugge zou komen, een stuk landbouwgrond dat hij niet wil afstaan.

En dat nieuwe stadion voor groen-zwart is een absolute voorwaarde om Club Brugge toe te laten zelf een nieuwe voetbaltempel te bouwen. Maar nu is er tijdens het openbaar onderzoek nog maar eens een bezwaar ingediend tegen het dossier. Door dezelfde tegenstanders als voordien.

"Onder hen, volgens onze informatie, ook Antwerp-voorzitter Paul Gheysens", schrijft Het Laatste Nieuws.  Een regelrechte oorlogsverklaring aan het adres van Club Brugge, want zo wordt het dossier opnieuw op de lange baan geschoven en is niets nog zeker.

Hoop

Bart Verhaeghe reageerde naar verluidt woest, vooral omdat de bezwaren pas op het laatste moment werden ingediend en de hoop bij blauw-zwart om eindelijk aan de bouw van hun nieuwe stadion te kunnen beginnen steeds groter geworden was.

Op sportief vlak kijken beide clubs elkaar straks ook weer in de ogen. In play-off 1 staat op speeldag drie Antwerp-Club Brugge op het programma en op speeldag vier Club Brugge-Antwerp. Twee duels op drie dagen tijd. Dat belooft 'leuk' te worden.

TAGS  I  Antwerp  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024