'Cercle Brugge ruilt Vercauteren verrassend in voor deze Belgische coach'

'Cercle Brugge ruilt Vercauteren verrassend in voor deze Belgische coach'
Woensdag 21 maart 2018 - 07:00   I  

Cercle Brugge dwong onlangs promotie naar de Jupiler Pro League af, door in de finale van de Proximus League Beerschot Wilrijk te verslaan. Er lijkt een mooie toekomst weggelegd voor de Brugse ploeg die samenwerkt met AS Monaco, maar het is voorlopig niet duidelijk of Frank Vercauteren trainer blijft.

Vercauteren ondertekende in oktober 2017 een contract tot het einde van het huidige seizoen. Na de promotie vertrok de 61-jarige oefenmeester op vakantie en zou hij ook over zijn toekomst gaan nadenken. Vercauteren zou best trainer van Cercle Brugge willen blijven en het bestuur wil ook met de succescoach door, maar Vercauteren wil dan wel een kern samenstellen die iets te zoeken heeft op het hoogste niveau. Bovendien heeft Vercauteren ook moeite met de schijnwerpers in eerste klasse.

Exit Vercauteren, rentree De Boeck?

Als blijkt dat Vercauterens eisen te hoog liggen en de trainer twijfelt, bestaat de kans dat beide partijen niet langer met elkaar doorgaan. Volgens Het Nieuwsblad houdt De Vereniging zelfs al een alternatief voor Vercauteren achter de hand. Zo zou Glen De Boeck in beeld zijn om terug te keren naar het Jan Breydelstadion. De Boeck begon zijn trainerscarrière in 2007 bij Cercle en werkte er drie jaar in goede omstandigheden.

De Boeck was in oktober van vorig jaar al een optie voor Cercle Brugge. De huidige KVK-trainer onderhandelde toen zelfs met de grote bazen van AS Monaco, maar die hadden finaal een beter gevoel bij Vercauteren. Dat De Boeck maar blijft wachten en wachten om bij te tekenen bij Kortrijk, kan erop wijzen dat hij op een terugkeer naar Cercle hoopt. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Poll: Voor wie zou jij kiezen?

TAGS  I  Vercauteren  I   Cercle Brugge  I   De Boeck  I   KV Kortrijk

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024