Club Brugge krijgt ernstige waarschuwing over Wanyama: "Dat is het probleem"

Club Brugge krijgt ernstige waarschuwing over Wanyama:
Vrijdag 23 augustus 2019 - 14:30   I   door Redactie

Club Brugge wil zijn eigen transferrecord breken om Victor Wanyama (28) binnen te halen. De Keniaan, ex-Beerschot, is overbodig bij Tottenham Hotspur en mag er vertrekken.

Hoewel Wanyama in ieder opzicht een serieuze aanwinst zou zijn voor Club Brugge en de Belgische competitie, ontvangt de blauw-zwarte top nu ook een ernstige waarschuwing over de speler.

Het is namelijk nog maar de vraag hoe fit Wanyama is. De voorbije twee seizoenen sukkelde hij met knieproblemen. In die periode stond Wanyama amper twaalf keer aan de aftrap. “Het eerste seizoen vormde hij met Mousa Dembélé een van de beste partnerships in het middenveld die Tottenham ooit had. Hij was ongelooflijk sterk”, zegt Tottenham-watcher Alasdair Gold van Football.London in Het Nieuwsblad.

"Hij leek niet meer de oude"

“Maar het jaar nadien begon hij te sukkelen met zijn knieën en was hij maanden out. Terwijl een speler onder Pochettino extreem fit moet zijn. Doordat hij lang niet speelde, was zijn ritme gebroken. Wanneer Wanyama dan toch weer in actie kwam, leek hij niet meer de oude", waarschuwt Gold. "Zelfs korte passes zagen er slordig uit. Maar ik zou dat niet aan zijn blessures wijten. Hij verloor ook het vertrouwen.”

Als Club er straks in slaagt om Wanyama aan te trekken, zal het dus nog wat werk hebben om de middenvelder aan zijn beste niveau te helpen. Al valt er aan de intrinsieke kwaliteiten van Wanyama uiteraard niet te twijfelen.

 

Poll: Vind jij dat Club Brugge een risico neemt door vol in te zetten op Wanyama?

TAGS  I  Club Brugge  I  Tottenham  I  voetbal

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024