Coucke: "Als Anderlecht op die plaats eindigt, teken ik direct"

Coucke:
Zondag 25 februari 2018 - 07:50   I   door Redactie

Marc Coucke heeft afscheid genomen van KV Oostende gisteren. Nu is het tijd om zijn rol als voorzitter van Anderlecht op te nemen. Er wacht de voorzitter in ieder geval heel veel werk. Zowel op als naast het veld kampt paars-wit met veel grote problemen. Coucke wil ze allemaal aanpakken, en liefst nog tegelijkertijd. Al zal hij toch wat tijd nodig hebben.

Ongelooflijk potentieel

"Ik zal Oostende heel hard missen, maar nu wacht er mij veel werk", beseft Coucke maar al te goed. "En ik heb echt goesting om mij te smijten. In het begin zal het vooral analyseren zijn. Ik heb mezelf verrast met deze aankoop en ben geneigd om te zeggen: geef mij wat tijd. Anderzijds is geduld opbrengen niet mijn sterkste punt. Het zal geen tienjarenplan zijn."

Coucke ziet heel veel mogelijkheden. Die wil hij optimaal benutten om van RSCA weer een absolute grootheid te maken in België. "Het potentieel van Anderlecht is ongelooflijk", meent hij tegenover Het Laatste Nieuws. "Momenteel is niet alles perfect, anders hadden ze de club waarschijnlijk ook niet verkocht. We zullen veel werk hebben."

Anderlecht staat voorlopig op de vierde plaats, op ruime achterstand van Club Brugge. Er komen nog wel play-offs aan, maar echt hopen op de titel doet Coucke niet meer. "Goh, ik zie ook de rangschikking, hé. Als je mij morgen laat tekenen voor de tweede plaats, zou ik dat meteen doen. Maar het is en blijft voetbal en dus is alles mogelijk.”

"We zullen veel werk hebben"

Coucke kijkt met heel veel trots terug op zijn parcours bij Oostende. "Op vijf jaar tijd hebben we hier unieke dingen meegemaakt: we hebben de helft van Oostende naar de Heizel gebracht, gingen met 1.000 mensen naar Marseille en speelden twee keer play-off 1. In de veertig jaar dat ik supporter ben geweest, was KVO nooit een stabiele eersteklasser. Vandaag is ze dat wel", luidt het bij de rijke zakenman.

Poll: Denk jij dat Coucke een goeie voorzitter voor Anderlecht wordt?

TAGS  I  Coucke  I   Anderlecht  I   shw

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024