Mogelijk fusie tussen Jupiler Pro League en Eredivisie: De BeNeLeague

Mogelijk fusie tussen Jupiler Pro League en Eredivisie: De BeNeLeague
Vrijdag 05 januari 2018 - 10:30   I   door Redactie

Op Europees vlak deden de Belgische clubs het dit seizoen niet goed. Dat is dan nog een understatement. Zorgt een BeNeLeague misschien voor de oplossing? Een competitie samen met Nederland dus.

"We hebben zeker nog een bestaansreden in het Europese voetbal", zegt Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe in Het Laatste NIeuws. "Ik denk, eerlijk waar, dat we te weinig fier zijn op onze eigen competitie. Je hebt de échte top – Engeland, Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk – maar daaronder komen wij. Zeker weten. We spelen een moderner voetbal dan Nederland, de Scandinavische ploegen, Polen, zélfs Portugal."

Op lange termijn wil de Pro League weer spreken over een BeNeLeague. Alleen is dat op korte termijn niet haalbaar. Er komt een competitiehervorming, maar daarover zijn de meningen verdeeld. Club Brugge wil de play-offs behouden, een andere strekking wil die net afschaffen.

Poll: Vind jij de BeNeLeague een goed idee?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   AA Gent  I   RC Genk  I   Standard  I   KV Mechelen  I   Antwerp  I   KV Oostende

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024