Neemt Deschacht dan toch nog afscheid van Anderlecht?

Neemt Deschacht dan toch nog afscheid van Anderlecht?
Maandag 01 januari 2018 - 20:43   I  

Wie Olivier Deschacht zegt, zegt Anderlecht. De verdediger is een RSCA-icoon geworden en dat terwijl hij door veel voetbalkenners vaak beschimpt werd. Deschacht wordt volgende maand wel al 37 en zijn contract loopt op het einde van dit seizoen af.

Het is dan ook de vraag wat Anderlecht van plan is met het boegbeeld. Vorig seizoen besliste RSCA op het einde van het seizoen zijn contract met één jaar te verlengen. Wellicht wacht Anderlecht zijn prestaties nog even af en verlengen ze het contract van Deschacht opnieuw met één jaar.

Het zou ook kunnen dat RSCA een 'Simons-scenario' in gedachten heeft, waarbij ze Deschacht nog houden als speler, maar vooral voor zijn rol in de kleedkamer. Waarschijnlijk was het zelfs niet meer de bedoeling dat Deschacht dit seizoen nog zoveel aan spelen toe zou komen, maar toch staat hij daar mooi in die ploeg. Uiteraard heeft Olli zijn leeftijd wel niet meer mee.

Een derde optie is dan weer dat Deschacht Anderlecht verlaat en naar een andere ploeg trekt. Deschacht heeft echter nooit voor een andere club gespeeld, dus het zou wel vreemd zijn om hem in een ander truitje te zien spelen. Of Deschacht open staat voor een nieuw avontuur is ook nog maar de vraag.

Poll: Zien we Deschacht ooit nog voor een andere ploeg spelen?

TAGS  I  Deschacht  I   Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024