Patrick Orlans reageert op problemen rond licentiedossier KV Oostende

Patrick Orlans reageert op problemen rond licentiedossier KV Oostende
Donderdag 22 maart 2018 - 12:31   I  

Zowel Eupen als KV Oostende hebben nog geen licentie gekregen voor volgend seizoen van de Licentiecommissie. Voor alle andere eersteklassers is alles in orde. Zij hebben hun licentie al op zak voor het nieuwe seizoen. Bij KV Oostende waren er enkele vragen na de overname, waardoor de licentie nog niet in orde is.

Via de webste van KVO heeft Algemeen Directeur Patrick Orlans nu gereageerd op de problemen rond het licentiedossier. Volgens hem komt alles in orde, want is het dossier wel degelijk sterk genoeg om een licentie af te dwingen. Begin april moeten de antwoorden beantwoord worden.

“Een overnamedossier is altijd complex en het is dan ook niet onlogisch dat de licentiecommissie nog bijkomende vragen stelt,” aldus Algemeen Directeur Patrick Orlans. “Onze eigen mensen en externe professionals hebben keihard aan dit transparant en correct dossier gewerkt. De vragen zijn enkel om extra-toelichtingen , maar we geven alle uitleg zodat dit allemaal snel in orde komt . We hebben er alle vertrouwen in de wijsheid van de commissie.”

KVO 3.0

Via de website probeert KVO de fans nogmaals gerust te stellen. Heel wat sponsors hebben opnieuw getekend bij KV Oostende en de toekomst van dit 'KVO 3.0' ziet er wel degelijk rooskleurig uit. Ook zonder Marc Coucke zal alles dus in orde komen.

Marc Coucke heeft al die jaren fors geïnvesteerd in KV Oostende en had naar eigen zeggen van KVO ook een gezonde ploeg gemaakt. De kustploeg zou evenveel geld uitgeven als het opbrengt. Iets wat van de nieuwe club van Coucke niet gezegd kan worden.

Orlans is Coucke alvast dankbaar voor al die investeringen. "Hij verdient misschien wel een tribune die naar hem genoemd wordt. We hebben toch vijf jaar op zijn investeringen mogen rekenen", aldus Orlans eerder al volgens Sporza. De schulden die KVO nog had bij Coucke (14 miljoen) heeft de ex-voorzitter kwijtgescholden. Een ontzettend mooi gebaar.

Wat laat Coucke achter?

Natuurlijk is het nu belangrijk dat KV Oostende het ook zonder Coucke zal redden. Volgens Orlans is dat mogelijk, want Coucke heeft alles netjes achtergelaten. Zo zal KV Oostende geleid worden door een klein, maar hecht team.

"We moeten op eigen benen maken dat Oostende nog een bestaan heeft in eerste klasse. We zijn afgeslankt, maar het is wel een voordeel dat Coucke hier geweest is. Hij laat ons niet als verlaten kinderen achter, maar als een stevig geheel."

Poll: Komt alles in orde met de licentie?

TAGS  I  KV Oostende  I   Orlans  I   Coucke

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024