Preud'homme naar deze Belgische club? "Iets totaal nieuws"

Preud'homme naar deze Belgische club?
Woensdag 20 december 2017 - 11:20   I  

Michel Preud'homme geniet nog steeds van een sabbatjaar, maar eerder dit seizoen was de gewezen succescoach van Club Brugge al even in beeld bij KV Mechelen. Er lag een voorstel op tafel, maar Preud'homme bedankte voor de interesse.

"Het zag er eventjes niet goed uit, maar ik ben blij dat ze nu terug boven water zijn gekomen. Jankovic was de juiste keuze voor KV", benadrukt Preud'homme in Gazet van Antwerpen. "Hij kent het huis en heeft genoeg ervaring om de club er snel weer bovenop te helpen.”

Geen ervaring met degradatievoetbal

Toch leek Preud'homme kandidaat nummer één bij Mechelen. “Dat het publiek droomde van mijn terugkeer? Dat is natuurlijk leuk om te horen. Het probleem was dat ik zelf niet zeker was van mijn stuk. In mijn carrière heb ik alleen maar clubs getraind die bovenin meedraaiden. Ik heb geen enkele ervaring met degradatievoetbal."

"Voor mij was dat iets totaal nieuws geweest. Ik denk niet dat de club gebaat was met een trainer die in een situatie terechtkwam die hij niet gewend is. Wie weet had ik meer kwaad dan goed gedaan (lacht). Ik wilde niet dat KV dat risico zou lopen."

En dus werd het opnieuw Jankovic. "Het was beter een trainer te nemen die wel weet hoe hij zoiets moet aanpakken. Als ik zeker was dat ik de juiste man was geweest, had ik het misschien wel gedaan", besluit Preud'homme.

Poll: Had Preud'homme bij KV Mechelen aan de slag moeten gaan?

TAGS  I  Preud'homme  I   Club Brugge  I   KV Mechelen  I   Jankovic

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024