Rode Duivel Limbombe reageert voor eerste keer: "Moet hem écht bedanken"

Rode Duivel Limbombe reageert voor eerste keer:
Maandag 19 maart 2018 - 16:30   I  

Anthony Limbombe heeft zijn eerste selectie voor de Rode Duivels beet. De flankaanvaller van Club Brugge dankt dat uiteraard aan zijn recente sterke prestaties. Limbombe is pas 23 en heeft de toekomst nog voor zich. Dit kan uiteraard voor hem het begin van iets heel moois zijn.

Op zijn eerste dag als Rode Duivel kreeg Limbombe uiteraard veel aandacht van de pers. Iedereen wil weten hoe de jonge flankspeler van Club Brugge zich nu voelt bij de Rode Duivels. Al blijft Limbombe momenteel nog rustig onder die aandacht, al is er naar eigen zeggen wel wat gezonde stress. En hij wil maar al te graag trainer Leko bedanken, die een belangrijk aandeel had in zijn selectie.

“Het geeft me allemaal wat gezonde stress. Ik ben heel fier om hier te zijn, om deze ervaring te kunnen beleven. Ja, ik moet Ivan Leko bedanken omdat ik hier sta. Dat we met Club in hetzelfde systeem als de Rode Duivels spelen, is zeker een voordeel voor me. Maar ik maak me geen illusies; ik zal moeten vechten voor mijn plaats, nu en voor deze zomer", aldus Limbombe volgens de website van Club Brugge.

Spelen tegen Saudi-Arabië?

Dan is de vraag of hij ook zal spelen tegen Saudi-Arabië. De concurrentie is groot bij de Duivels en hij moet zich bewijzen op training tussen de grote jongens. Al twijfelt Limbombe niet aan zijn eigen kwaliteiten en zou het ontzettend mooi zijn als hij zijn kans krijgt van Martinez.

“Ik heb daar nog niet met de bondscoach over gesproken. Ik geloof zeker dat ik het niveau aankan, ik heb mijn kwaliteiten en die zijn gekend. Maar eerst moet ik me hier tonen natuurlijk, je moet je plek verdienen", besluit Limbombe.

Martinez gelooft in hem

Eerder liet Martinez al weten dat hij gelooft in de jonge flankaanvaller. "Limbombe is bezig aan een prima seizoen en verdient het om in de selectie te zitten", vertelde bondscoach Roberto Martinez. "Hij is een speler die in ons systeem past, want wij spelen ook met wingbacks. Gezien de blessure van Chadli is het goed om hem eens aan het werk te zien. Hij krijgt nu de kans om zich te bewijzen."

 

Poll: Zal Limbombe speelminuten krijgen van Martinez?

TAGS  I  Limbombe  I   Rode Duivels  I   Club Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024