Straf! Zo Belgisch gekleurd is het succes van de Engelse clubs in de Champions League

Straf! Zo Belgisch gekleurd is het succes van de Engelse clubs in de Champions League
Donderdag 07 december 2017 - 10:16   I  

Normaal gezien is een Europese campagne steeds een teleurstelling voor een Engelse club. De voorbije seizoen leek de Champions League steeds te hoog gegrepen voor de Engelsen. Dit jaar ligt dat even anders.

Zowat elke Engelse club werd namelijk groepswinnaar in zijn poule. Liverpool, Man Utd, Man City en Tottenham werden groepswinnaar en de Belgische rol daarin is niet te onderschatten.

Bij Liverpool staat Mignolet in doel, maar in de Champions League staat Karius onder de laat. Weinig pluimen op een Belgische hoed bij de Reds dus. Bij City en United speelden De Bruyne en Lukaku een belangrijke rol.

Ook bij Tottenham staan er met Alderweireld, Vertonghen en Dembélé drie Belgen op het veld, al moest die eerste wel vaak toekijken vanaf de zijlijn. In een poule mét Real Madrid groepswinnaar worden, dat is zeer straf.

Enkel Chelsea werd geen groepswinnaar. Daar speelde Courtois, zoals steeds, een prima groepsfase en was Hazard meer dan één keer belangrijk. Ook Batshuayi werd zelfs eens matchwinnaar met zijn doelpunt tegen Atlético Madrid. In die poule was zelfs enkel AS Roma, onder leiding van Radja Nainggolan, te sterk.

De Belgen deden het dus uitstekend in de Champions League. Jammer dat Mertens en Carrasco niet doorstoten, al zien we hen nog aan het werk in de Europa League.

Poll: Wordt een van die ploegen ook de eindwinnaar?

TAGS  I  Manchester City  I   Manchester United  I   Chelsea  I   Liverpool  I   Tottenham

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024