Vanhaezebrouck voorspelde opmerkelijk struikelblok Rode Duivels

Vanhaezebrouck voorspelde opmerkelijk struikelblok Rode Duivels
Dinsdag 19 juni 2018 - 13:50   I  

3-0 tegen Panama is zeker geen slechte uitslag, maar analisten van binnen-en buitenland zijn zeer kritisch voor de Belgische nationale ploeg. Tactiek, spelerskeuze, de opstelling, maar ook een opmerkelijk struikelblok kan België wel eens fataal worden.

Eerder liet Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck al weten dat de eeuwige strijd tussen Vlamingen en Walen parten zullen blijven spelen. "Ik vrees dat het een probleem is voor België en dat ook altijd zal blijven. Beide landsdelen hebben gewoon een andere visie op wie er moet spelen. Als ze in Wallonië moeten kiezen tussen Hazard en Mertens, gaat iedereen zeggen dat Dries eruit moet."

Tegenover NOS is ex-Club Brugge-trainer Henk Houwaart daar deels mee akkoord. "Bondscoach Martínez heeft daar als Spanjaard niets mee te maken", meent Houwaart. "Maar het beïnvloedt misschien wel de mensen om hem heen." Ook Aad De Mos zag dat er soms een tweestrijd is bij België.

"Als een bondscoach zijn selectie bekendmaakte, werd er geteld hoeveel Vlamingen en hoeveel Walen erin zaten. Bij een Vlaamse bondscoach zaten er altijd meer Vlamingen in, en bij een Waalse coach meer Walen. Maar in deze moderne tijd speelt dat niet meer”, aldus De Mos.

Poll: Zal er altijd een tweestrijd zijn tussen Walen en Vlamingen?

TAGS  I  Vanhaezebrouck  I  Rode Duivels  I  WK  I  Martinez

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024