Ontslag van Wenger is goed nieuws voor… Francky Dury

Ontslag van Wenger is goed nieuws voor… Francky Dury
Donderdag 08 maart 2018 - 07:48   I  

De stoel van Arsène Wenger wankelt. Een zoveelste dramatische periode in enkele seizoenen tijd lijkt de Franse oefenmeester heel binnenkort zijn job te kosten. Zowat iedereen bij Arsenal is het erover eens: Wenger moet ontslagen worden. Als de ervaren oefenmeester buiten vliegt, is dat goed nieuws voor… Francky Dury.

Wenger staat immers al sinds 1996 aan het roer bij Arsenal, en dat maakt van hem de langstzittende coach bij een Europese club op het hoogste niveau. Als de Fransman vertrekt bij Arsenal, wordt de nieuwe langstzittende trainer Yuri Semin. Verdeeld over verschillende periodes is de Rus al 21 jaar trainer bij Lokomotiv Moskou.

Op het tweede schavotje komt dan… Francky Dury. Als Wenger en Arsenal uit elkaar gaan, is onze landgenoot de tweede langszittende trainer bij een Europese ploeg. Dury werkt al elf jaar – op het hoogste niveau – bij Zulte Waregemn, en dat is toch best wel een straf kunstje.

Het wordt zelfs nog straffer als je niet enkel naar de seizoenen op het hoogste niveau kijkt. Dury was voor de fusie tussen KSV Waregem en Zultse VV al trainer van die laatste club. In totaal is hij zo al 22 jaar, 2 maanden en 11 dagen aan de slag als trainer van zijn huidige club.

Poll: Moet Dury voor altijd trainer van Zulte Waregem blijven?

TAGS  I  Dury  I   Zulte Waregem  I   Wenger  I   Arsenal

zaterdag 25 juni 2022

vrijdag 24 juni 2022

donderdag 23 juni 2022