Iederéén wil hem bij Rode Duivels, maar: "Nog nooit contact met Martinez"

Iederéén wil hem bij Rode Duivels, maar:
Woensdag 02 mei 2018 - 07:48   I  

In mei moet Roberto Martinez een definitieve WK-selectie samenstellen. Voor enkele Rode Duivels is het in spanning afwachten om te zien of ze mee mogen naar Rusland, maar anderen hebben de strijd al opgegeven.

Zo lijkt Dennis Praet niet meer op een uitnodiging van de bondscoach te moeten hopen. Toch niet vóór het WK. Een pijnlijk verhaal, want in de Serie A bij Sampdoria doet de middenvelder het immers uitstekend.

"Tja, dat is een keuze van de bondscoach. Ik kan maar mijn uiterste best doen om een hoog niveau te halen en dat heb ik dit seizoen gedaan. Het is spijtig als dat niet tot de nationale ploeg leidt, maar de tijden zijn veranderd. Op dit moment staat er een heel sterke generatie. Nainggolan heeft destijds ook moeten wachten tot hij bij AS Roma voetbalde om erkenning te krijgen", vertelt Praet in een gesprek met Het Nieuwsblad.

"Rond de Premier League is meer buzz"

De middenvelder merkt wel op dat de Premier League meer erkenning krijgt dan de Serie A. “Rond de Premier League is alleszins meer buzz, terwijl ik wel denk dat Italië, net als Spanje en Duitsland, niet moet onderdoen voor de Engelse competitie. Maar ik weet natuurlijk niet hoe de bondscoach over de Serie A denkt. Ik deed het goed bij een Italiaanse subtopper, dus telkens er een selectie werd bekendgemaakt, hoopte ik erop. En elke keer was ik teleurgesteld. Ik had gehoopt minstens een keer de kans te krijgen om mij te tonen. Die kwam er nooit. Niets aan te doen.”

Ondanks het feit dat Praet goed presteert in Italië, had hij tot op vandaag nog geen contact met Martinez. “Neen, nog nooit. Ik denk dat ik tot de ruime kern behoor die wordt gevolgd, maar verder kan ik daar moeilijk veel over zeggen", aldus de ex-speler van Anderlecht. Dat Filip Joos hem altijd zou meenemen naar het WK hoort Praet graag, maar hij blijft nuchter. “Dat is leuk om te horen, maar jammer genoeg maakt hij de selectie niet..."

Poll: Verdient Praet een kans bij de Rode Duivels

TAGS  I  Praet  I   Rode Duivels  I   Sampdoria

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024