'Cercle Brugge plukt via Monaco toptalent weg voor de neus van Club Brugge'

'Cercle Brugge plukt via Monaco toptalent weg voor de neus van Club Brugge'
Woensdag 04 juli 2018 - 15:55   I  

Cercle Brugge en Club Brugge kunnen dit seizoen opnieuw de Brugse derby spelen in eerste klasse. Cercle keerde terug en werd net als stadsgenoot Club kampioen vorig seizoen. Toch toont de vereniging ook dit seizoen de nodige ambities.

Een belangrijke schakel in dit succes is het Franse Monaco, waarmee Cercle al meermaals zaken kon doen. Monaco gebruikt Cercle Brugge om toptalenten speelminuten en ervaring te gunnen. Een geschenk dat ze bij Cercle met open armen in ontvangst nemen.

Nu is het Braziliaanse toptalent Vitinho (18) op komst. De Braziliaan wordt gezien als een zeer groot talent in eigen land maar tot een doorbraak in het eerste elftal kwam het nog niet. Wel mocht de Braziliaan al meetrainen met de Braziliaanse nationale ploeg vlak voor het wereldkampioenschap.

Op weg naar Club

Even terug leek Vitinho nog op weg naar Club Brugge, waar hij zelfs zijn medische testen zou afleggen volgens Globo Esporto. Een transfer die niet doorging waardoor Monaco haar kans schoon zag. Nu is Monaco van plan om de afkoopclausule te betalen aan zijn huidige club, Cruzeiro.  "AS Monaco zou de 18-jarige rechtsback overnemen van de Braziliaanse eersteklasser Cruzeiro en per direct bij Cercle Brugge stallen." Dat schrijft Krant van West-Vlaanderen.

Poll: Zal Cercle Brugge indruk maken dit seizoen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge  I  Monaco  I  Vitinho  I  Cruzeiro

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024