"De nieuwe Stanciu? Het is een prestigetransfer van Coucke"

Woensdag 21 november 2018 - 10:09   I  

RSC Anderlecht toverde tijdens de voorbije transferperiode met miljoenen, maar veel leverde dat niet op. De meeste aankopen vallen ferm tegen, inclusief topaankoop Bubacarr Sanneh.

De Gambiaanse verdediger kwam voor 8 miljoen euro over van FC Midtjylland, maar kon nog geen indruk maken. "De nieuwe Stanciu?", vraagt Het Nieuwsblad zich luidop af.

"Als je voor een record­bedrag naar Anderlecht komt, is dat meestal geen goed nieuws. Denk maar aan Nicolae Stanciu, de man van 10 miljoen. De Roemeense middenvelder kwam er nooit echt door bij paars-wit. Afgelopen zomer plukte Anderlecht Bubacarr Sanneh voor 8 miljoen euro weg bij het Deense Midtjylland, maar voorlopig lost ook hij de verwachtingen nog niet in."

Prestigetransfer van Coucke

Volgens de krant heeft Sanneh het zelf enorm moeilijk. "Hij zal het zelf niet toegeven, maar Sanneh worstelt met de druk van het prijskaartje, die veel te hoog ligt. Zo'n jaar geleden kon hij nog voor 200.000 euro naar Kortrijk. En nu betaalde Anderlecht 40 keer meer voor hem. Een prijs buiten alle proporties, maar het was een prestigetransfer van Marc Coucke. Dat sleept Sanneh mee."

"Jess Thorup, de huidige coach van AA Gent en bij Midtjylland trainer van Sanneh, zegt dat de Gambiaan ook in Denemarken enkele maanden nodig had om zich aan te passen. Dat is hier mogelijk niet anders, maar intussen vraagt iedereen zich af waarom Anderlecht zoveel betaalde voor een verdediger."

Poll: Is Sanneh een goede aankoop?

TAGS  I  Anderlecht  I  Midtjylland

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024