Transfershock net voor play-offs: Belgische topclub gaat vol voor Lukas Nmecha

Transfershock net voor play-offs: Belgische topclub gaat vol voor Lukas Nmecha
Vrijdag 30 april 2021 - 07:30   I   door Redactie

De play-offs zijn nog niet begonnen of de gemoederen lopen al hoog op. Lior Refaelov (35) ruilt Antwerp straks in voor Anderlecht, maar dat is niet alles. Het is niet uitgesloten dat Lukas Nmecha (22) straks ook van Belgische topclub wisselt.

Gisteren (donderdag, nvdr.) raakte bekend dat RSCA de 22-jarige Nmecha niet nog een seizoen zal kunnen huren van Manchester City. De Engelse topclub is zinnens om Nmecha definitief van de hand te doen. Een streep door de rekening van Anderlecht.

Paars-wit lijkt immers niet kapitaalkrachtig genoeg om Nmecha definitief aan de haak te slaan. En ondertussen neemt de interesse in de aanvaller alleen maar toe. Duitse en Spaanse teams snuffelen al aan Nmecha en zijn bereid om te investeren.

Opvolger van Mbokani?

Nóg erger voor Anderlecht: er is zelfs sprake van Belgische interesse. Zo zou... Antwerp vol voor Nmecha willen gaan. The Great Old gaat wellicht niet verder met Dieumerci Mbokani (35) - de Congolees is einde contract - en is op zoek naar een nieuwe aanvalsleider.

Nmecha past perfect in het vooropgestelde profiel. De Duitser kent de Jupiler Pro League al, heeft een neus voor doelpunten en zou op termijn met een flinke meerwaarde kunnen worden verkocht. Het dossier spreekt de Antwerpse clubleiding enorm aan.

(Lees verder onder de afbeelding)

Revanche?

Dat de interesse in Nmecha uitlekt enkele dagen nadat Refaelov bij Anderlecht heeft getekend, is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Wil Antwerp RSCA destabiliseren en op deze manier revanche nemen op de concurrenten uit Brussel? Het is goed mogelijk.

Van onderhandelingen op clubniveau is voorlopig nog geen sprake. Als het Antwerp menens is om Nmecha aan te trekken, zal het alleszins een goed bod moeten uitbrengen bij Manchester City. Én zal het Nmecha zelf moeten overtuigen.

Wat nu al duidelijk is, is dat Antwerp hoog mikt. Met het oog op volgend seizoen wil The Great Old een erg sterke en competitieve kern samenstellen. Eigenaar Paul Gheysens droomt van de titel en is bereid om fors te investeren tijdens de mercato.

Poll: Waar zal Nmecha volgend seizoen spelen volgens jou?

TAGS  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  Manchester City

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024