Genk verlaat Europees toneel na erbarmelijke eerste helft

Genk verlaat Europees toneel na erbarmelijke eerste helft
Donderdag 09 december 2021 - 22:55   I   door Redactie

De taak van Genk was duidelijk: minstens een gelijkspel halen tegen Rapid Wien om zo door te stoten naar de Conference League. Europees overwinteren in de Europa League kon enkel als de Limburgers wonnen en als West Ham won van Zagreb.

Genk-Rapid Wien 0-1

Storck gooide de opstelling wat om. De Limburgers startten met Ugbo, Paintsil, Ito én Bongonda. In de eerste helft was het Rapid Wien dat de lakens uitdeelde. Vandevoordt moest twee keer redding brengen in de eerste twintig minuten. 

KRC Genk kon daar weinig tegenover zetten. Thorstvedt kon wel bijna profiteren van geklungel in de Oostenrijkse defensie, maar zijn trap week af in corner. Daarna leidde een nieuwe Genkse corner tot een doelpunt voor Rapid. Na een snelle omschakeling vond Schick Ljubicic en die trapte mooi binnen.

Na de rust kwam Onuachu in de ploeg en dat kwam het spel van Genk ten goede. Genk was meer aanwezig in de tweede helft. Paintsil legde de bal goed breed voor Thorstvedt. Die twijfelde niet en trapte gevaarlijk richting doel, maar Gartler stond pal.

Oyen kwam Preciado vervangen na 78 minuten. Die liet zich meteen zien met een goede actie vanop links. De jonkie kwam goed naar binnen en vuurde een schot af, maar de bal ging net langs.

Zo bleef het 0-1, waardoor het Europese avontuur voorbij is voor de Limburgers.

Poll: Terechte nederlaag voor Genk?

TAGS  I  KRC Genk  I  Rapid Wien  I  West Ham  I  Zagreb

donderdag 30 juni 2022

woensdag 29 juni 2022

dinsdag 28 juni 2022