RSC Anderlecht en Union bezorgen Belgische coëfficiënt in Europa een enorme boost

RSC Anderlecht en Union bezorgen Belgische coëfficiënt in Europa een enorme boost
Donderdag 08 september 2022 - 20:39   I   door Redactie

Anderlecht en Union zorgen voorlopig voor een 3 op 3 in Europa - dinsdag won Club Brugge al. Dat zal de Belgische coëfficiënt deugd doen. Anderlecht versloeg Silkeborg in de Conference League en Union ging in de Europa League winnen bij Union Berlin.

Anderlecht-Silkeborg 1-0

Anderlecht speelde een ondermaatse eerste helft. Ook tegenstander Silkeborg maakte weinig indruk. De RSCA-spelers werden bij het rustsignaal getrakteerd op een fluitconcert door de thuisfans.

Na de rust toonde Anderlecht toch meer daadkracht. Een doelpunt van Yari Verschaeren werd afgekeurd vanwege buitenspel. Uiteindelijk ging Anderlecht toch nog met de voorsprong lopen. Na hands ging de bal op de stip en Fabio Silva trapte de penalty binnen.

Doelpuntenmaker:

81' Fabio Silva 1-0 (pen)

Union+Berlin'>Union Berlin-Union 0-1

Het Belgische Union kwam in de slotfase van de eerste helft op voorsprong dankzij een vlijmscherpe counter. Senne Lynen rondde die mooie aanval af.

Na de rust probeerde de thuisploeg nog wat aan de achterstand te doen. Union loerde vervolgens op de counter. De bezoekers hielden stand en pakken meteen drie gouden punten.

Doelpuntenmaker:

39' Lynen 0-1

Rode kaart:

90+7' Michel (B)

Poll: Ben jij verrast door de 1-0-zeges van de Belgische clubs?

TAGS  I  Anderlecht  I  Silkeborg  I  Union Berlin  I  Union

maandag 5 december 2022

zondag 4 december 2022

zaterdag 3 december 2022