Monsterstraf voor Antwerp-speler Batubinsika na stevige tackle

Monsterstraf voor Antwerp-speler Batubinsika na stevige tackle
Dinsdag 27 februari 2018 - 21:30   I  

Het zit Antwerp voorlopig niet mee. De vorm lijkt net voor het einde van de reguliere competitie helemaal weg en de resultaten blijven uit. Nu wordt het ook nog eens stevig gestraft door de Geschillencommissie na de zware wedstrijden tegen RC Genk.

De Geschillencommissie heeft beslist om Bölöni voor de komende twee wedstrijden te schorsen. Daardoor mist Bölöni dus de laatste twee cruciale partijen tegen Anderlecht en Eupen. Wedstrijden waar Antwerp dus iets moet rapen als het een plekje in de top 6 wil afdwingen.

Niet alleen Bölöni wordt gestraft na het bezoek in Genk, maar ook Dylan Batubinsika kan zijn ploeg niet meer helpen om een ticket te veroveren voor Play-Off I. De verdediger krijgt namelijk een straf van maar liefst vier speeldagen, waarvan er wel twee effectief zijn.

Gemene overtreding

De verdediger maakte dan ook een gemene overtreding, net op een moment waarop zowat elke Antwer-speler kookte van woede. Er zat dan ook veel frustratie in de tackle van Batubinsika, die met zijn twee voeten vooruit vol doorging op Ndongala.

Met tien en met een 1-0 achterstand was de wedstrijd eigenlijk al voor de rust beslist. Antwerp moet zich nu best herpakken thuis tegen Eupen. Puntenverlies betekent wellicht het definitieve einde voor Play-Off I. Op de laatste speeldag moet het nog naar Anderlecht.

Poll: Is de straf overdreven?

TAGS  I  Anderlecht  I   Antwerp  I   Batubinsika

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024