Dury legt zich opmerkelijk al neer bij nederlaag tegen RC Genk

Dury legt zich opmerkelijk al neer bij nederlaag tegen RC Genk
Zaterdag 26 mei 2018 - 08:15   I  

Nog één match voor het definitieve einde van het seizoen in België. Zulte Waregem neemt het op tegen RC Genk in een finale voor Europees voetbal. Voor RC Genk telt alleen winst. De Limburgers eindigde teleurstellend op een vijfde plek in play-off 1 en wil alsnog Europa in. Zulte-coach Dury lijkt zich echter opmerkelijk al neer te leggen bij een overwinning van RC Genk.

Francky Dury weet dat RC Genk zwaar favoriet is. “Ik zag negentig procent van de matchen in Play-off 1, de intensiteit ligt toch een stuk hoger. En vergeet niet, daarin was Genk de tweede beste ploeg.” Ook het zware programma speelt een rol. “Onze zware match tegen Lokeren, tachtig minuten met tien spelers na de rode kaart van Bongonda, is in het voordeel van Genk, maar ik ga daar verder niet over zeuren.”

“Spelers als Olayinka liepen 15 kilometer, zelfs Hamdi (Harbaoui, nvdr.), op een eiland voorin, liep 14 kilometer. Ik zal de vermoeidheid nooit als een excuus inroepen, maar het is wel een verschil”, vertelt Dury tegenover Het Nieuwsblad. De coach van Zulte lijkt zich al neer te leggen bij een nederlaag van zijn ploeg, of wil Dury zijn manschappen tactisch in een grote underdogpositie duwen?

“Wij waren sterk, maar zaten wel in de zwakste PO2-groep, daar moeten we niet flauw over doen. Genk moest naar Anderlecht, terwijl wij speelden tegen Lierse dat op een faillissement afstevende, dat is een andere competitie. Het wordt interessant om te zien of mijn ploeg kan omschakelen. Bovendien beschikken ze met spelers als Pozuelo, Malinovskyi, Trossard, … sowieso over meer kwaliteit.”

Poll: Wie gaat er Europa in?

TAGS  I  RC Genk  I  Zulte Waregem  I  Dury

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024