Anderlecht domineert tegen Kortrijk en stoot door naar halve finale

Anderlecht domineert tegen Kortrijk en stoot door naar halve finale
Donderdag 23 december 2021 - 20:32   I   door Redactie

Anderlecht nam het donderdagavond in de kwartfinale van de Croky Cup op tegen KV Kortrijk. Anderlecht domineerde en zette dat overwicht ook om in doelpunten. Anderlecht is na Eupen en Gent de derde halve finalist.

Anderlecht-Kortrijk 3-0

Kortrijk begon vinnig aan de wedstrijd, maar het was toch Anderlecht dat de lakens naar zich toe trok. Refaelov haalde uit met een prima afstandsschot, maar Delle pakte uit met een goede redding. Na een afgeblokt schot van Cullen mocht de Gouden Schoen nog eens proberen, maar Sainsbury lag in de weg.

Paars-wit scoorde de openingstreffer na 34 minuten. Zirkzee stak de bal goed diep richting Kouamé, die mooi afmaakte. Een paar minuten later kon Kouamé opnieuw alleen op doel af, maar twijfelde te lang. Weg kans.

Kouamé liet net voor de rust opnieuw een grote kans liggen, maar Gómez kon wel scoren op een afgeweken voorzet van Murillo.

Tweede helft

Dan toch eens Kortrijk: Mbayo probeerde de bal naar de verste paal te trappen, maar Van Crombrugge ging goed plat. Daarna haalde Refaelov opnieuw uit met een goed afstandsschot. Delle klemde niet, maar op de rebound van Murillo stond de goalie wel pal.

In de 74ste minuut besliste Kouamé de wedstrijd helemaal. Verschaeren trapte een perfecte lage voorzet en de spits kon rustig binnentikken.

Zo zit Anderlecht samen in de pot met Eupen en Gent. Om 21 uur wordt de laatste halve finale tussen Club Brugge en OHL afgewerkt.

Poll: Maakt dit Anderlecht kans om de beker te pakken?

TAGS  I  Anderlecht  I  KV Kortrijk  I  Eupen  I  Gent

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024