Bondscoach Roberto Martinez kondigt het afscheid van een paar Rode Duivels aan

Bondscoach Roberto Martinez kondigt het afscheid van een paar Rode Duivels aan
Vrijdag 18 november 2022 - 13:30   I   door Redactie

Nog maar enkele dagen en de Rode Duivels trappen hun WK in de openingsmatch tegen Canada af. Het begin van het einde voor enkelen.

Want Roberto Martinez kondigde bij het Spaanse AS immers aan dat er een paar Rode Duivels na het WK hun carrière als international gaan beëindigen. Dat zat er wel aan te komen, maar dat de bondscoach het nu zo openlijk zegt brengt de bevestiging.

Namen noemde de Spanjaard niet, maar sowieso zitten er enkele oudgedienden bij die de pensioengerechtigde leeftijd naderen en stilaan beseffen dat ze in de toekomst (of zelfs nu al) niet meer het gewenste niveau zullen halen voor de nationale ploeg.

De verwachting is dat Dries Mertens (35) aan zijn laatste kunstje als Rode Duivel bezig is en ook Jan Vertonghen (35) en Toby Alderweireld (33) werden al meermaals gekoppeld aan een afscheid als international. Zeker nu die eerste blijft sukkelen met blessures.

Voorkeur

De vraag is ook of bijvoorbeeld een Simon Mignolet op zijn 34ste niet de voorkeur wil geven aan zijn carrière bij Club Brugge. En zelfs Eden Hazard (31) is in zijn huidige situatie een mogelijkheid. Afwachten tot na het WK.

Poll: Wie vindt jij dat er zeker moet stoppen na het WK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  België  I  Canada  I  Marokko  I  Kroatië

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024